To je to što me zanima!

Vulin pozvao EU da reagira na 'bujanje fašizma u Hrvatskoj'

"Upozoravamo i hrvatsku javnost i čitav svijet da se fašizam u Hrvatskoj ponovo budi", rekao je Vulin, reagirajući na spomen-ploču s pozdravom "Za dom spremni" u Jasenovcu
Vidi originalni članak

Srbijanski ministar rada i socijalne skrbi Aleksandar Vulin pozvao je u nedjelju Europu da reagira na, kako je rekao "bujanje fašizma" u Hrvatskoj, ocijenivši da postavljanje ploče s pozdravom "Za dom spremni" u Jasenovcu više nije pitanje za Hrvatsku i Srbiju već zahtijeva međunarodno reagiranje.

"Upozoravamo i hrvatsku javnost i čitav svijet da se fašizam u Hrvatskoj ponovo budi", rekao je Vulin, reagirajući na spomen-ploču s uklesanim pozdravom "Za dom spremni" koju su veterani HOS-a u postavili u Jasenovcu, nedaleko od bivšeg ustaškog koncentracijskog logora.

Veterani HOS-a u centru Jasenovca prije nepunih mjesec dana otkrili su spomen-obilježje na kojem je uklesano ‘Za dom spremni’ u sjećanje na 11 poginulih pripadnika Hrvatskih obrambenih snaga (HOS), koji su stradali na tom području.

"Svakome je jasno da nijedan Srbin ne može, bez duboke tuge, vidjeti takvu vijest i ne reći da je zgađen i postiđen kao ljudsko biće, da se ništa nije naučilo i da se na kosturnici stotina tisuća nevinih žrtava ponovo pokazuju fašistički simboli", rekao je srbijanski ministar ponavljajući srpske propagandističke tvrdnje da su u Jasenovcu ubijene stotine tisuća Srba.

Vulin, čest kritičar Hrvatske i Hrvata koje uglavnom optužuje za ustaštvo i protusrpstvo, je, kako navodi RTS, rekao da tako nešto nije iznenađenje "u zemlji u kojoj se predsjednica države slika s ustaškom zastavom i kaže da u tome ne vidi ništa sporno".

Vulin je upitao da li bi u EU i međunarodnoj zajednici šutjeli kad bi netko postavio ploču s nacističkim pozdravom "Sieg Heil" u Mauthausenu.

HOS-ovci kažu kako je "Za dom spremni" stari hrvatski pozdrav pod kojim su se u Domovinskom ratu borili protiv velikosrpskog agresora na Hrvatsku.

Uz ocjenu da se svaki nekažnjeni zločin "ponovi ili prijeti da se ponovi", Vulin je pozvao Europu "da zbog sebe i svog opstanka osudi bujanje fašizma u jednoj zemlji, članici EU".

Idi na 24sata

Komentari 273

  • 05.12.2016.

    Bravo za Vulina. O ovome obavijestiti sve organizacije u svijetu, cijelu svjetsku i europsku javnost. Neka vidi ta EU koga prima u svoje narucje. Neka vam se svijet smije, neka vidi tko zivi ovdje i kakvoj se ideologiji klanjaju.Mozda sve ovo i nije tako lose, jer meni je uvijek najbitnije da svijet vidi na kakvim je temeljima ustvari nastala ova i ovakva drzava.

  • samoproglašeni antifašist 05.12.2016.

    zanimljivo je to kad čovjek koji je zaboravio na fašističku prirodu velikosrpske agresije i okupacije teritorija zapadnih komšija tijekom njihove velikosrpske agresije sada ukazuje na "fašizam" kojeg dotični zaboravljivi vidi u pozdravu pod kojim su branitelji obranili region od velikosrpskih agresora?! stvarno čudno što apologeti velikosrpske agresije kroz domovinski rat dokazano domoljubni pozdrav pod kojim smo se obranili od rečene velikosprdske agresije predstavlja khm khm "fašizam"?!?!?! stvarno čudno i nimalo objašnjivo

  • SPICA 05.12.2016.

    A kad su teroristi podignuli poginulim cetnicima spomenik kod petrinje

Komentiraj...
Vidi sve komentare