To je to što me zanima!

Was is das?! Iz Kabula izvukli sedam ljudi, prije toga uspješno evakuirali 65.000 limenki piva

Njemačka vlada suočava se s bijesom zbog isporuke 22 500 litara alkohola iz Afganistana u lipnju dok su samo dan prije isteka roka evakuirali tek 7 ljudi.
Vidi originalni članak

Padaju žestoke kritike na rad njemačke Vlade vezano za evakuaciju iz Afganistana. A kako i ne bi kad se pokazalo da je 
na letu iz Kabula u lipnju prevezeno 22.500 litara alkohola - od toga 65.000 limenki piva i 340 boca vina, piše Bild.  A dan prije zadnjeg roka za evakuaciju uspjeli su evakuirati - tek sedam ljudi.

Pogledajte video: U terorističkom napadu poginulo 90 ljudi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Evakuacija' limenki piva, vina i ostalog alkohola obavljena je krajem lipnja kada je njemačka vojska završavala s povlačenjem vojnika iz Afganistana.

POSLAO WHO Prvi avion s pomoći u Kabulu otkad su talibani preuzeli vlast

- Postojali su transportni kapaciteti za alkohol, ali ne i za lokalno osoblje u Afganistanu - glasi članak u njemačkim novinama Bild, koja se poziva na činjenicu da je njemačka vojska ranije odvezla kući pivo i vino i to prije nego što se povukla iz svojih baza u Mazar-e Sharifu i Kabulu krajem lipnja.

'Prvo evakuiraju pivo pa onda ljude'

Janine Wissler, šefica njemačke ljevice u intervju za Deutsche Welle oštro je kritizirala to što su, kako kaže, evakuacije iz Kabula počele prekasno te spomenula i evakuaciju alkohola.

20 GODINA RATOVANJA Završio je najdulji rat za SAD: Iz Afganistana otišao zadnji avion

- Mislim da imamo sramotan odnos prema lokalnom osoblju kad vidimo da je prvo iz Afganistana prebačeno 65.000 litara piva (koje njemačka vojska nije popila, prim. ur..), ali da se na cjedilu ostavljaju ljudi koji su radili za Bundeswehr i druge njemačke institucije, aktivistice i aktivisti za ženska i ljudska prava... - kazala je.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • adlla 01.09.2021.

    Mi smo ostavili nafna polja ,ovi ne ostavljaju pivo,neko je kasiro ali to se zaboravilo,kao i Irak kao i Libija ,Kuvaj,i ostale prcije ko se omastio ,ko ce to ispitat,,

  • Plastični kirurg 31.08.2021.

    Pobogu, daj molim te prouči njemački jezik kad već pišeš krindž naslove.

  • kaznionica 5+ 31.08.2021.

    Poslali talibani prvu probnu turu drogice u limenkama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare