To je to što me zanima!

WHO: Šest afričkih zemalja dobit će tehnologiju za vlastitu proizvodnju mRNA cjepiva

Projekt prijenosa tehnologije pokrenut je lani i trebao bi pomoći državama s niskim i srednjim dohotkom da same proizvode cjepiva mRNA u skladu s međunarodnim standardima
Vidi originalni članak

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je u petak da će šest afričkih zemalja - Egipat, Kenija, Nigerija, Senegal, Južnoafrička Republika i Tunis - prve na tom kontinentu dobiti tehnologiju za proizvodnju mRNA cjepiva.

Projekt prijenosa tehnologije pokrenut je lani i trebao bi pomoći državama s niskim i srednjim dohotkom da same proizvode cjepiva mRNA u skladu s međunarodnim standardima.

PODACI LOKALNIH STOŽERA U Međimurskoj županiji 206 novih slučajeva zaraze covidom, preminule su dvije žene (85)

Riječ je o naprednoj tehnologiji koju su primijenile farmaceutske tvrtke kao što su Pfizer-BioNTech i Moderna za proizvodnju cjepiva protiv covid-19.

PODACI LOKALNIH STOŽERA U Zadarskoj županiji 185 novih slučajeva zaraze koronavirusom

WHO je uspostavio globalno tijelo za transfer tehnologije proizvodnje cjepiva pošto su bogate države gomilanjem cjepiva stvorile neravnotežu te je cjepivo prodavano vladama koje mogu platiti najviše cijene. Zbog toga su države srednjeg i niskog dohotka stavljene na čekanje za cjepivo protiv covid-19 u pandemiji.

PODACI LOKALNIH STOŽERA Koprivničko-križevačka: 47 novih slučajeva koronavirusa

Pandemija koronavirusa jasno je pokazala više nego ikada do sada kako ovisnost o nekoliko tvtki za proizvodnju globalne robe u svijetu može biti ograničavajuće i opasno, rekao je glavni direktor WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus.

PODACI LOKALNIH STOŽERA Varaždin: 156 novih slučajeva korone, umrlo je troje ljudi

"Srednjoročno i dugoročno, najbolji način da se nosimo s izvanrednim zdravstvenim stanjima i pružimo zdravstvenu srbim svjetskom stanovništvu je znatno povećati kapacitete svih regija da same proizvode potrebne zdravstvene proizvode", rekao je.

STIGLE SLUŽBENE BROJKE Imamo preko 5000 zaraženih, preminulo još 50 pacijenata

Južnoafrički predsjednik Cyril Ramaphosa pohvalio je inicijativu i pozvao globalnu mrežu za distribuciju cjepiva COVAX te savez za cjepiva GAVI da kupuju cjepiva od lokalnih proizvođača.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • Segregacija 19.02.2022.

    Pojačaj, pomrše svi u Africi jer nisu cijepljeni. Ovi se vamo bustaju a tamo ni prvu nisu primili, već pola Afrike pokopano.

  • dadaizcentragrada 18.02.2022.

    Da li će još malo frizirati tu " tehnologiju" za bolju "učinkovitost" pripravka?🤔

  • Mel Glupson 18.02.2022.

    Das mu inekciju a ne daš mu jesti,stvarno humanitarno😗

Komentiraj...
Vidi sve komentare