To je to što me zanima!

Xi Jinping: Kina će oprostiti dugove siromašnim državama

Velike zemlje trebale bi se prema malima ponašati kao da su jednake, smatra Jinping koji je najavio kako će Kina investirati 12 milijardi dolara u zemlje u razvoju
Vidi originalni članak

Kineski predsjednik Xi Jinping najavio je na Općoj sjednici UN-a kako će Kina oprostiti dugove siromašnim zemljama te je najavio i velika ulaganja. Osnovati će fond za potporu rada UN-a i vrijedan dvije milijarde dolara, a u idućih 15 godina Kina namjerava investirati 12 milijardi dolara u zemlje u razvoju .  

Velike zemlje trebale bi se prema malima ponašati kao da su jednake, smatra Jinping.

Peking će u idućih pet godina pomoći 600 projekata izvan granica i ponuditi više stipendija za školovanje, dodao je, piše BBC.

- Globalno gledajući, mir i razvoj ostaju dvije velike teme ovih vremena. Da bi se riješili različiti globalni izazovi, uključujući izbjegličku krizu u Europi, temeljna rješenja su u traženju mira i ostvarivanju razvoja. Samo razvoj može eliminirati povode za sukobe - rekao je Xi.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • NeNormalan 29.09.2015.

    izgleda da će nam Kina oprostiti dugove, ali više bi nam pomogli reformom zakonodavstva

  • MrDick 29.09.2015.

    Kini je mjesto gdje je sada SAD. Najmnogoljudnija zemlja svijeta ima iza sebe bogatu povijest i nisu je gradili na ratovima i krvi kao amerikanci, vec na trgovini. U buducnosti se nadam da ce Kina biti svjetski lider.

  • jo2hn8ny 29.09.2015.

    Kina krenula u širenje svojih interesnih zona.

Komentiraj...
Vidi sve komentare