To je to što me zanima!

Z. Milanović: HDZ se ne mora bojati demokratskih izbora...

Ako je vlada sigurna da je radila dobar posao i da radi dobar posao, onda se HDZ nema razloga bojati izbora a izbori su normalna stvar u demokraciji, kaže Milanović
Vidi originalni članak

Pregovori su gotovi, nadzor nad Hrvatskom raje, trebamo ratificirati Ugovor, a prije toga u Hrvatskoj moramo održati referendum, kazao je šef oporbe Zoran Milanović koji se kao i premijerka Kosor nalazi u Bruxellesu prije sastanka na vrhu EU. Pred kraj godine, kaže Milanović, bilo bi idealno vrijeme za potpisivanje pristupnog ugovora. 

- To znači da referendum ne može biti prije kraja 11. mjeseca. Ako to dovedemo u vezi s datumom izbora, ispada da bi se izbori trebali održati ranije. Dakle, trebali bi se održati u miru, da onda nova parlamentarna većina, koja god to bila, naprosto u miru pristupi organizaciji referenduma kao stvari od nacionalnog interesa - kazao je Milanović, prenosi Jutarnji list

Novu vladu koju zamišlja na čelu vjerojatno je oporbena koalicija, no Zoran Milanović pripremljen je i na drugu opciju.

- Ako je vlada sigurna da je radila dobar posao i da radi dobar posao, onda se HDZ nema razloga bojati izbora jer su izbori normalna stvar u demokraciji.

Prvi čovjek SDP-a bez bojazni od pripisivanja zasluga vladajućeg HDZ-a za privođenje pregovora svome kraju, kazao je da nije bitno tko potpisuje pristupni ugovor, jer će to učiniti osoba koja je za to ovlaštena zakonom i međunarodnim pravom. 

Idi na 24sata

Komentari 49

  • ljutatrava 25.06.2011.

    Pazi ovog velikoumnika i školovanog čovjeka,intelektualc.I što si ti to rekao,a da ja ne znam? Izbori će biti u roku kada su predviđeni,a na vladajućima je da ih odrede.I točka.Slagao se ti ili ne.

  • 25.06.2011.

    Jebote sta je ovaj dosadan sa datumom izbora , kao da ce on pobjediti ! Polako doci ce i izbori , koja je to budaletina!

  • istina52 24.06.2011.

    Zašto gospodin Milanović ubrzava nove izbore kao prioritet, a ne ubrzava nešto sasvim drugo što bi u ovom trenutku trebalo biti prioritet da sve STRANKE SAVRŠENO pripreme te ponude projekte i programe za oporavak zemlje u gospodarstvu ulaskom u EU i upravo će to presuditi kome će građani dati glas, a ne ovakva siromašna "prepucavanja" zbog vlastite fotelje, honorara u budućem EU parlamentu i pozicije u Saboru!! Glasala sam do sada uvijek za njegovu stranku, ali od sada ću razmisliti kome dati svoj glas!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare