To je to što me zanima!

Z. Milanović: Opomenite ove huligane u sabornici!

SDP traži odgovornost premijera zbog sigurnosti u zemlji, Sanader odgovara da im zahtjevi neće proći, ali da imaju pravo na politički neuspjeh
Vidi originalni članak

Sabor raspravlja o SDP-ovu zahtjevu za iskazivanjem nepovjerenja premijeru Ivi Sanaderu. SDP-ov Zoran Milanović opet je ukazao na loše sigurnosno i gospodarsko stanje u zemlji, te kaskanje u pregovorima s EU. Podsjetio je da su se u pet godina vlasti promijenila četiri ministra unutarnjih poslova. Napomenuo je da u vrijeme Račanove Vlade nitko u ravnateljstvu policije nije bio član stranke, te da će prihvatiti ako ga netko uvjeri da policija nije politizirana. Izrecitirao je Gibonnijev stih:"Moglo bi bit da je lakše umrit nego ljudima reć oprosti", što je izazvalo negodovanje HDZ-ovih zastupnika.
- Molim Vas da opomenete ove huligane u Saboru. Neću upirati prstom, ali neke huliganske metode u ovom Saboru traju otkad sam se javio za riječ - zaključio je Milanović.
Premijer Ivo Sanader pozvao je na borbu argumentima, a ne vikom i vrijeđanjem.
- Pozivate me na odgovornost. Vi znate da vaša rasprava i vaši zahtjevi neće proći. Ali vi imate pravo na politički neuspjeh - odgovorio mu je Sanader.
Pozvao je da svi zajedno u određenim temama stave glave skupa i bore se protiv problema, misleći pri tome na organizirani kriminal, te ustaške poklike "Za dom spremni", koji su se mogli čuti na utakmici Hrvatska - Andora. Sanader je ispraćen višeminutnim pljeskom HDZ-ovih zastupnika.
HEBRANG NE ZNA O ČEMU RASPRAVLJA
Besplatnu malu lekciju na temu o čemu Sabor raspravlja održao je potpredsjednik Vladimir Šeks svom stranačkom kolegi Andriji Hebrangu. Raspravljajući u ime HDZ-ova kluba zastupnika Hebrang je kazao kako se nadao da će SDP odustati od interpelacije jer su uhićeni napadači na Luku Ritza. U tom ga je trenutku prekinuo predsjedavajući Šeks objašnjavajući mu kako se u Saboru ne raspravlja o interpelaciji već o povjerenju predsjedniku Vlade. Hebrang se nije dao smesti , ali ni "učitelj" Šeks, koji je upornim upozoravanjem kolege uspio Hebranga natjerati da promijeni formulaciju u svojem govoru.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Kakma 22.10.2008.

    Ovakva Hrvatska je daleko od demokracije.Mozda bude nesto kad ova generacija i jos jedna izumre.Znaci za 100-150 godina.

  • modli 22.10.2008.

    milanović se ponaša kao dijete kojem su ukrali slatkiše... kaže policija nije bila politizirana kad je bio račan...ma nemoj...ranko ostojić je u to vrijeme imenovan ravnateljem policije...i baš on i račan su sjebali policiju do mjere da se još uvijek oporavlja od njihove reorganizacije...otpustili su 3000 policajaca, ukinuli policijsku školu, i sad kada policiji fali upravo toliko policajaca moraju se instant školovati u par mjeseci nekakvog tečaja koji naravno država mora plaćat...i sad oni za par mjeseci moraju postat policajci a kriminalci se školuju cijeli život...gospodine milanoviću ako želite kritizirati nečiji program pokušajte prvo barem napraviti svoj..vi ga nemate niti ćete ga kad imati.. ne kažem da ova vlada nema manjkavosti ali zaboga ne ide ministar mupa po cesti i skuplja lopove..ministar je ionako politička funkcija a nakon račanove vladavine jedino bi koperfild mogao napraviti policiju boljom...ako vjerujete u čarolije naravno

  • gidu 22.10.2008.

    Svi ustase oko mene,a ja osta\' sjediti....

Komentiraj...
Vidi sve komentare