To je to što me zanima!

Porezna prodaje: Za 10 kuna kupite dršku za kramp ili nož...

Na javnoj aukciji u Zadru 11. srpnja moći ćete kupiti predmete koje je procijenio i popisao ovršitelj i koji su oduzeti dužnicima. Za invalidska kolica Porezna traži 200 kuna
Vidi originalni članak

Nakon što ovrši ljude Ministarstvo financija zaplijenjene predmete prodaje na javnim aukcijama, pa se tako u Zadru na popisu našla i rabljena drška za kramp.

Na javnoj aukciji u Zadru 11. srpnja tako će se uz dršku za kramp dužine cca jedan metar, procijenjenu na 10 kuna, naći i invalidska kolica, za koju Porezna traži 200 kuna i kuhinjski nož, koji je također procijenjen na 10 kuna. 

Kako objašnjavaju na svojim službenim stranicama, 'javna prodaja Porezne uprave odnosi se na javnu prodaju pokretnina popisanih od ovršenika temeljem rješenja o ovrsi pljenidbom, procjenom i prodajom pokretnina po područnim uredima'.

Izmjene ovršnog zakona u proceduri

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković najavio je u subotu u emisiji "Intervju tjedna" Hrvatskog radija, izmjene Ovršnog zakona, rekavši da su one već u proceduri.

Najveća novost u izmjenama se tiče jedine nekretnine koju ovršeni posjeduje. Most je predložio da se nekretnina ne može ovršiti za dug do 20.000 kuna, kako bi se izbjegla dosadašnja praksa da kuće i stanovi idu na bubanj zbog bagatelnih dugova, poput onih za komunalije.

- Ovrha se uopće neće moći provesti na nekretnini do tog iznosa, ali neće se bez suda moći provesti niti za bilo koji drugi, veći iznos, ako se radi o jedinoj nekretnini - objašnjavaju u Ministarstvu pravosuđa.

Foto: Ilustracija

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Željko Višnić 06.07.2017.

    za ovršiti nekretninu bi trebalo biti bar 100 000 kuna duga a ne 20 000 kuna.

  • korisničko ime zauzeto 06.07.2017.

    tam sigurno nećete uspjeti prodati dršku za kramp, to neće tamo niko ni badava

  • Anarhosindikalist 06.07.2017.

    Sjeća li se netko Monthy Pythona, kada su čovjeku došli na vrata po jetru jer je bio na popisu davatelja organa?

Komentiraj...
Vidi sve komentare