Obavijesti

News

Komentari 39

Porezna prodaje: Za 10 kuna kupite dršku za kramp ili nož...

Porezna prodaje: Za 10 kuna kupite dršku za kramp ili nož...
1

Na javnoj aukciji u Zadru 11. srpnja moći ćete kupiti predmete koje je procijenio i popisao ovršitelj i koji su oduzeti dužnicima. Za invalidska kolica Porezna traži 200 kuna

VIDEO

Nakon što ovrši ljude Ministarstvo financija zaplijenjene predmete prodaje na javnim aukcijama, pa se tako u Zadru na popisu našla i rabljena drška za kramp.

Na javnoj aukciji u Zadru 11. srpnja tako će se uz dršku za kramp dužine cca jedan metar, procijenjenu na 10 kuna, naći i invalidska kolica, za koju Porezna traži 200 kuna i kuhinjski nož, koji je također procijenjen na 10 kuna. 

Kako objašnjavaju na svojim službenim stranicama, 'javna prodaja Porezne uprave odnosi se na javnu prodaju pokretnina popisanih od ovršenika temeljem rješenja o ovrsi pljenidbom, procjenom i prodajom pokretnina po područnim uredima'.

Izmjene ovršnog zakona u proceduri

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković najavio je u subotu u emisiji "Intervju tjedna" Hrvatskog radija, izmjene Ovršnog zakona, rekavši da su one već u proceduri.

Najveća novost u izmjenama se tiče jedine nekretnine koju ovršeni posjeduje. Most je predložio da se nekretnina ne može ovršiti za dug do 20.000 kuna, kako bi se izbjegla dosadašnja praksa da kuće i stanovi idu na bubanj zbog bagatelnih dugova, poput onih za komunalije.

- Ovrha se uopće neće moći provesti na nekretnini do tog iznosa, ali neće se bez suda moći provesti niti za bilo koji drugi, veći iznos, ako se radi o jedinoj nekretnini - objašnjavaju u Ministarstvu pravosuđa.

Foto: Ilustracija

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
Stjepan (26) otišao na trening pa  misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'
JESTE LI GA VIDJELI?

Stjepan (26) otišao na trening pa misteriozno nestao. Obitelj je očajna: 'Nema ga od petka...'

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. Visoke je oko 185 centimetara i sportske je građe