To je to što me zanima!

Za besplatno školstvo već su skupili 25.000 potpisa

Ne odustaju: Zagrebački studenti ministra čekaju, ali mu ne žele poslati službeni poziv. Sljedeći tjedan, tvrde, blokirat će još zagrebačkih fakulteta
Vidi originalni članak

Šesti dan zaredom studenti nastavljaju s blokadom Filozofskog fakulteta. Ondje spavaju i jedu. U subotu ih se okupilo nešto manje nego ranijih dana. Premijer Ivo Sanader izjavio je kako iza studentskih prosvjeda stoji neka politička opcija.
- Točno, ali ta politička opcija nema veze ni sa jednom hrvatskom strankom. To je politička opcija koja se zalaže za jednakost, pravednost i opće dobro - poručili su s Filozofskog fakulteta premijeru.
Peticiju za besplatno školstvo studenti potpisuju na fakultetima u šest hrvatskih gradova. Dosad su, navodno, prikupili 25.000 potpisa. Studenti su nam potvrdili da se samo u Zagrebu potpisalo najmanje 4000 ljudi. Ministar Primorac još se nije sastao sa studentima. Čeka službeni poziv.
- Prosvjedujemo šest dana. Jasno je da ne odustajemo od besplatnog školovanja. Poziv mu nećemo slati - zaključili su predstavnici studenata. U subotu su blokirali i Filozofski fakultet u Rijeci te zagrebački Fakultet političkih znanosti. U ponedjeljak se u prosvjed uključuje još fakulteta.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • queenofnuthin 26.04.2009.

    @ Lexus, Annax itd.: Bolonjskim sustavom je onemogućeno \"vječno studiranje\". Padneš predmet dva puta (6 izlazaka na ispit i dvije komisije u dvije godine) i možeš se pozdraviti s faksom.

  • drug Tito_1 26.04.2009.

    Kolika lova se ubrizgava u BIH ovdje bi sve moglo biti kako treba. Naprijed studenti.

  • missy01 26.04.2009.

    Neka se nagrade najbolji studenti sa ukidanjem školarine, a ostali, kako su lošiji po prosjeku, neka plaćaju, ali ne puni iznos... To je meni normalno, a ne besplatno... i ajmo prosvjedovat! fakultet je danas luksuz, a oni koje hoće studirati toga trebaju biti svjesni... pogotovo sa stanjem u kojem je naša država.

Komentiraj...
Vidi sve komentare