To je to što me zanima!

Za djecu s težim oštećenjima doplatak i nakon 27. godine

Vlada će do jeseni predložiti i u Sabor uputiti dopune i izmjene Zakona o doplatku za djecu kojima će se osigurati uvećani doplatak za djecu s težim oštećenjima zdravlja
Vidi originalni članak

Vlada će do jeseni predložiti izmjene Zakona o doplatku za djecu kojima će se osigurati uvećani doplatak za djecu  s težim oštećenjima zdravlja i nakon 27. godine te rebalansom proračuna osigurati sredstva za provedbu Zakona. Obećao je to premijer Zoran Milanović na sastanku s predstavnicima Građanske inicijative 'Pomozimo djeci s invaliditetom' u Banskim dvorima. 

Dogovoreno je i uključivanje predstavnika Građanske inicijative u pripremu prijedloga zakona o inkluzivnom dodatku, ali i razmotren prijedlog uključivanja predstavnika Građanske inicijative u Vladino  Povjerenstvo za osobe s invaliditetom. 

Podsjetimo, saborska većina bila je suzdržana po pitanju zakonskog prijedloga kojim je nezavisni Mladen Novak želio ispraviti ovu sramotnu diskriminaciju

Petar Baranović (Reformisti) početkom tjedna zatražio je od resorne ministrice Milanke Opačić da hitno ispravi tu nepravdu ili da podnese ostavku, a sličnu poruku ima i za premijera Zorana Milanovića. 

Naime, izmjenama Zakona o dječjem doplatku iz 2002. godine 1100 teških invalida izgubilo je pravo na dječji doplatak u iznosu od 831 kune jer su navršili 27. godina, dok su oni koji su doplatak primali prije izmjena Zakona to pravo i dalje ostvaruju bez obzira na životnu dob, a njih je oko 4000. Za ispravljanje nepravde na godišnjoj razini potrebno je osigurati 11 milijuna kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • šator 15.05.2015.

    Da su izbori svake godine zoki ,mislim da je to prodana fora i reforme si proveo ,i izgubio izbore po zasluzi ....

  • kulja 15.05.2015.

    Znači zakon je promjenjen 2002 godine. Do danas je prošlo 13 godina. imali smo izbore za sabor 2003,2007,2011. Zašto ranije nitko nije postavljao to pitanje. Gdje su te udruge bile ranije ? 12 godina su šutjeli i odjedanput ih smeta nepravda. Pa što ih nije smetala nepravda 2003,2007,2009.

  • AntoOpačak 15.05.2015.

    Ovakva događanja su moguća samo u Zorana, Prvo traži u saboru da se donese zakon do 27godina,a potli će ga ispravljati,vjerujem na jesen, I bit će Mi smo omogućili da dica s teškim oštećenjima imaju doplatak potli 27 godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare