To je to što me zanima!

Za izgubljenu ruku dječak (12) dobio milijun kuna

Bolnica u Pakracu, u koju je tada 7-godišnjak primljen te je dobio sepsu i izgubio ruku jer su ga prekasno operirali, treba isplatiti odštetu obitelji
Vidi originalni članak

Obitelj Stoklasa iz Daruvara, čiji je 12-godišnji sin prije pet godina liječničkom pogreškom ostao bez ruke, dobila je odštetu od 1,078 milijuna kuna. Pakračka bolnica mora im, prema pravomoćnoj presudi Županijskog suda u Bjelovaru, platiti odštetu s kamatama te doživotno uzdržavanje dječaka u iznosu od 208 kn na mjesec.
- Ruka se vratiti ne može. Mom sinu će biti lakše živjeti s tim novcem, no oni nas ne mogu zadovoljiti. Sin ide u školu i pliva za udrugu invalida. No ponekad teško prihvaća invaliditet - rekao je dječakov otac Dalibor Stoklasa.
Bolnica u Pakracu, u koju je tada 7-godišnji dječak primljen zbog vanjskog prijeloma te je dobio sepsu i izgubio ruku jer su ga prekasno operirali, nema novca da isplati odštetu i traže plaćanje u ratama. U suprotnom će se račun bolnice blokirati, a radnici neće dobiti plaću.

ODGOVORNI JE KIRURG DO NEDAVNO BIO RAVNATELJ
Pakračkoj bolnici prije četiri mjeseca dosudili su da zbog smrti Zorice Banić, koju su nesavjesno liječili, moraju platiti odštetu od milijun kuna. Uz slučajeve Banić i Stoklasa veže se ime kirurga Ivana Marijanovića, koji je do nedavno bio ravnatelj bolnice. U travnju mu nisu produljili mandat jer nije obavijestio Upravu bolnice o presudi obitelji Banić.
- Nama je u interesu da čim prije isplatimo obitelj Stoklasa, da platimo čim manje kamate - rekao je v.d. ravnatelja Nenad Andrić.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Ice41000 14.06.2008.

    Jadno dijete.

  • gljivaludara 14.06.2008.

    da me netko pita milijun kuna ili ruka pa ruku bi uzela naravno. Hocu reci malo je ali ne treba kaznjavati ostale koji placaju porez. Opaliti po doktorima.

  • gljivaludara 14.06.2008.

    lijecnicima prvo treba poceti davati velike novcane kazne a potom ih i otpustati. Sam otkaz ne bi upalio jer bi imali manjak lijecnika ali kad moraju platiti iz svog dzepa i to veliki iznos onda bi oni malo drugacije se ponasali i bolje obavljali svoj posao.

Komentiraj...
Vidi sve komentare