To je to što me zanima!

Za maticom im u dvorište kuće došao veliki roj pčela

U utorak je roj pčela doletio u dvorište obitelji Raljević u naselju Voštarnica u Zadru. Većinu ih je odnio pčelar, koji kaže da su došle za maticom
Vidi originalni članak

Roj pčela stvorio se u dvorištu. U pet minuta našle su se na grani loze. Nismo imali pojma otkud su došle i zašto su baš izabrale središte Zadra, rekao nam je čitatelj Filip Raljević. Njemu su u utorak ujutro u dvorište obiteljske kuće u zadarskom naselju Voštarinca u središtu grada doletjele pčele.
- Znamo da nitko ne uzgaja pčele u našem susjedstvu. Nismo ih se prepali, ali morali smo se riješiti pčelinjaka zbog djece u susjedstvu. Pozvali smo pčelara. On ih je strpao u posebne pregrade, ali je ostao manji broj pčela - rekao je Filip. Pčelar im je otkrio zagonetku dolaska pčela.
- Došle su za maticom. Otkud je došla matica, nitko ne zna - kazao je Filip, dodajući da će dio pčela koje su ostale bez matice otići za dan dva jer su bez nje izgubljene. Da ih se nisu riješili, pčele bi napravile pčelinjak u dimnjaku.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • vanbračna kći 25.05.2010.

    Te pčele uvijek odu na krivo mjesto, ali mislim da bi na Markovom trgu ipak bili najefikasniji japanski golemi stršljeni ubojice! :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare