To je to što me zanima!

Za Papu je sasvim dobar bio i katamaran. A našim biskupima trebao je hrvatski ratni brod...

Ministar obrane Mario Banožić besplatno je ustupio na korištenje ratni brod za prijevoz svećenstva s Hvara. Morski.hr objavio je fotografiju pape Ivana Pavla II. za posjeta Hrvatskoj iz 2003. Neusporedivo je skromniji
Vidi originalni članak

Nakon što su 24sata otkrila da je ministarstvo obrane, odlukom ministra Marija Banožića, u svibnju ove godine odobrilo korištenje skupog ratnog broda samo da bi prevezao svećenstvo s vjerničke ceremonije na Hvaru, Morski.hr jutros je objavio fotografiju iz 2003. kad je Hrvatsku posjetio papa Ivan Pavao II. 

Za njega nije bio potreban ratni brod - bio mu je sasvim dobar takozvani Papin katamaran, brod koji je tad bio 13 godina star. Plovio je od Omišlja do Rijeke i u Vatikanu dobio čak i službeno ime - Catamarano Papale.

Bio je to Jadrolinijin katamaran Judita, piše Morski.

14.000 kuna po satu

No hrvatski katolički kler baš se izričito obratio ministarstvu obrane zatraživši da ih s biskupskoga ređenja Ranka Vidovića 22. svibnja ove godine vozi upravo ratni brod čija upotreba u komercijalne svrhe stoji oko 14.000 kuna po satu.

Hrvatske biskupe prevozio ratni brod

A svaki sat čekanja stajao bi 7000 kuna.

Pogledajte video: Afera 'Popovnjača'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

“Molimo da, ako ste u mogućnosti, po završetku biskupskog ređenja u popodnevnim satima osigurate povratak nadbiskupa i biskupa brodom Hrvatske ratne mornarice iz Hvara u Split”, stajalo je molbi što ju je Hrvatska biskupska konferencija uputila Vojnom oridinarijatu, a oni pak Ministarstvu obrane.

NAORUŽAN TOPOM I STROJNICAMA Afera Popovnjača: Banožić dao besplatno skupi ratni brod kako bi prevezao nadbiskupa s Hvara

Mogli su i redovnom linijom

I sve to je, zahvaljujući odluci hrvatskog ministra obrane, za ređenje biskupa Vidovića bilo potpuno besplatno.

- Koga ćemo podržavati ako nećemo našu vojnu biskupiju i ono sve što imaju - pravdao se Banožić.

Na spomenuto ređenje došao je tog dana velik broj vjernika i svi su došli redovnom linijom, kojih je bilo sasvim dovoljno. Ne i za biskupe, nadbiskupe i ostale koji su se na vjersku ceremoniju vozili ratnim brodom. 

Idi na 24sata

Komentari 144

  • J. B. 12.11.2021.

    sve mudrac do mudraca ovdje a većina nikad ništa konkretno u životu nije napravila...

  • J. B. 12.11.2021.

    baš ste prozirni i ljigavi u svemu ovome..

  • goran6 12.11.2021.

    Vozili ga ko Tita🤣🤣

Komentiraj...
Vidi sve komentare