To je to što me zanima!

Za podobne ova država nađe sve što treba, drugi idu u Irsku, u gorem slučaju na groblje...

Za Matijanića je, nažalost, prekasno, ali ako ne promijenimo ovaj sustav, prije ili kasnije, svi ćemo biti njegove žrtve. Čak i oni koji se trenutno čine dobitnicima. Sustav koji ne funkcionira – to je, meta ovog prosvjeda
Vidi originalni članak

"Trenutno čekam nalaze", javio mi je 1. kolovoza u poruci Vlado Matijanić pa nastavio. "Lani su me tri ljetna mjeseca držali u neizvjesnosti imam li limfom", kazao je, a onda dodao, u svom stilu, sarkastično: "Splitski liječnici znaju učiniti ljeto nezaboravnim...". Četiri dana kasnije, 5. kolovoza, Vlado je umro. Imao je samo 51 godinu. Nije htio zvati nikakvu vezu - a imao ih je - kako bi sebi osigurao normalan tretman. Pouzdao se u "institucije koje rade svoj posao". Da su ga na vrijeme uzeli u bolnicu, danas bi možda bio živ. Ali svoj je posao odradila samo posmrtna pripomoć. Pola godine nakon njegove smrti Hrvatsko novinarsko društvo organiziralo je prosvjed.

VILI, ŠTO NIJE JASNO? Građani ne mogu do liječnika, liste čekanja sve duže, a Beroš to naziva političkim prosvjedom

U njemu se kaže: "HND i ovom akcijom ustraje na zahtjevima postavljenima u peticiji koju je potpisalo gotovo 5000 građana, u kojima se traži da novo, nezavisno povjerenstvo provede izvide i utvrdi postoje li propusti u liječenju kolege Matijanića te da ministar zdravstva Vili Beroš, koji u propustima sustava kojim upravlja ne vidi ništa sporno - odstupi s te odgovorne funkcije".

Potom slijedi važna rečenica: "Ovo nije prosvjed protiv radnica i radnika u zdravstvu, oni su jednako tako žrtve sustava koji ne funkcionira. I sve manje ih ostaje raditi u Hrvatskoj. I zato prosvjedujemo". Sustav koji ne funkcionira – to je, doista, prava meta ovog prosvjeda, a ne čestiti liječnici i sestre. Istraga je šlampava, troma, neučinkovita.

VIDEO: IŠLI I NA MARKOV TRG Prosvjednici puštali razgovore Matijanića i bolnice: 'Što me vi sad zovete? Mokrite u posudu!'

Za podobne se nađe sve što treba, nepodobni idu u Irsku i Njemačku, u gorem slučaju na Lovrinac, Mirogoj i ostala znana i neznana groblja. Naša je država kao motor, radi na unutarnje izgaranje. Kome zvono zvoni, zapitao bi se Hemingway. Zvoni svima nama: za Matijanića je, nažalost, prekasno, ali ako ne promijenimo ovaj sustav, prije ili kasnije, svi ćemo biti njegove žrtve. Čak i oni koji se trenutno čine dobitnicima.

Idi na 24sata

Komentari 81

  • 05.02.2023.

    pisao je negativno o "antivakserima" i "antimaskerima", ta negativna energija koju je širio ga je koštala života izgleda..

  • 05.02.2023.

    Mladi i pametni će sigurno otići iz ove tvorevine. Bilo gdje…

  • RockyMarciano1923 05.02.2023.

    Kaj spominjete Irsku? Pa Hrvati kad tamo odu , prestanu sa svim navikama trošenja- ne puše, ne piju, ne izlaze. Ali zato rade ko konji u 3 smjene poslove koje u HR nebi radili. I pogodite što? Plaćaju banalni pregled doktora 50e, antibiotik 50e i tako da ne nabrajam. Mi smo stoka svojoj zemlji i kakvi smo super nam je 

Komentiraj...
Vidi sve komentare