Obavijesti

News

Komentari 318

Prosvjednici puštali razgovore Matijanića i bolnice: 'Što me vi sad zovete? Mokrite u posudu!'

Prosvjednici puštali razgovore Matijanića i bolnice: 'Što me vi sad zovete? Mokrite u posudu!'
28

Prosvjednici traže novu istragu o propustima u liječenju Matijanića te smjeni ministra zdravstva Vilija Beroša. Ministar zdravstva je pak pozvao prosvjednike pozvao da smrt kolege ne koriste za političke ciljeve

VIDEO

Prosvjed pod nazivom “Oprostite što smetam, ne mogu disati" organiziralo je Hrvatsko novinarsko društvo (HND,) koje šest mjeseci nakon smrti novinara Vladimira Matijanića poručuje da ustraje na istrazi o propustima u njegovom liječenju te smjeni ministra zdravstva Vilija Beroša. Prosvjednici su se počeli okupljati u 12 sati u nedjelju, kod Novinarskog doma u Perkovčevoj 2.

POGLEDAJTE VIDEO - prosvjednici na Markovom trgu:

- Ovo je prosvjed i za sve one koji su doživjeli tragediju poput Vladine. Da stvari ne funkcioniraju govore stotine mejlova i poziva koje su HND-u u protekla dva tjedna uputili građani iz cijele Hrvatske, kojima su opisivali dramatične okolnosti u kojima su izgubili najmilije. Želimo bolji zdravstveni sustav, sustav u kojem pacijenti poput Matijanića neće biti žrtve i doživjeti tragičnu sudbinu. Ovo nije prosvjed protiv zdravstvenih radnika i radnica, čiji rad poštujemo. Svi oni su žrtve sustava koji ne funkcionira. Podržavamo borbu brojnih zdravstvenih udruga koje traže bolje uvjete rada, taj rad treba biti pristojno plaćen. Na čelu sustava koji ne funkcionira je ministar Vili Beroš, ovo je njegova odgovornost i on zato mora otići. Ovo je i odgovornost premijera Andreja Plenkovića. Poručujemo premijeru, AP, ovo je tema, ovo je tema koju nikada nećemo zaboraviti, da se više ne ponovi - rekao je šef HND-a Hrvoje Zovko. 

Matijanićeva životna partnerica Andrea Topić na početku je zahvalila svima na dolasku. Pročitala je nekoliko Vladinih statusa na Facebooku.

Govore su održali još i potpredsjednik HND-a Branko Mijić, novinar Ilko Ćimić te Vladina prijateljica i novinarka Gabrijela Radanović.

Šef HND-a Hrvoje Zovko i Matijanićeva životna partnerica predali su vladi RH zahtjeve iz peticije koju je potpisalo gotovo pet tisuća ljudi. Traže novu, neovisnu istragu Matijanićeve smrti i ostavku ministra zdravstva Vilija Beroša.

Što se sve još govorilo na prosvjedu pogledajte u videu (gore).

Među okupljenima ima novinara, političara, književnika, glumaca. Od političara stigli su samo SDP-ovci, tako i iz Gradskog ureda za zdravstvo. Nakon što se okupilo oko 200 ljudi, povorka je krenula prema Markovom trgu. Tijekom puta pridružilo im se još ljudi, a očekivali su se još i autobus iz Splita, još jedan iz Slavonije...

Povorka je krenula prema Markovom trgu.

Prosvjednici uz glasno bubnjanje mirno hodaju i nose transparente na svom putu prema Markovom trgu.

POGLEDAJTE VIDEO - povorka ide prema Markovom trgu:

Uskoro više...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 318
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.