To je to što me zanima!

Za privatizaciju Konstruktora Žderiću šest mjeseci zatvora

Ostali članovi Upravnog odbora te bivši ravnatelj Porezne uprave Ivica Mladineo, su osuđeni na uvjetne kazne. Sud je od Konstruktora oduzeo dva milijuna kuna
Vidi originalni članak

Željko Žderić, direktor građevinske tvrtke Konstruktor, u ponedjeljak je na splitskom Općinskom sudu nepravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu od šest mjeseci, zbog nezakonite privatizacije firme. Ostali članovi Upravnog odbora te bivši ravnatelj Porezne uprave Ivica Mladineo, su osuđeni na uvjetne kazne. 

Sud je od Konstruktora oduzeo dva milijuna kuna, jer smatra da je tvrtka za taj iznos oštetila Hrvatski fond za privatizaciju. Mada je odvjetništvo za Žderića također tražilo uvjetnu osudu, sutkinja Ivana Bilušić odvažila mu se izreći bezuvjetnu zatvorsku kaznu. Direktor posrnule firme još uvijek čeka presudu za lažiranje dopisa libijskog veleposlanstva u Hrvatskoj. Falsificiranim dokumentom je htio dokazati da je Konstruktor zbog pisanja Slobodne Dalmacije izgubio vrlo unosan posao u Libiji. Zahtijevao je enormnu odštetu koju tiskovina ne bi mogla isplatiti, pa bi je on tada mogao preuzeti.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • Capafiori 19.06.2012.

    Molim pomoć! Pokušavam Googlanjem pronaći podatke o osnivanju Konstruktora, ne ovoga sadašnjega, nego prve tvrtke, no ne mogu nigdje pronaći taj podatak, a zanima me osnivanje tvrtke, mjesto njezinoga osnivanja, osnivanje njezinih ogranaka i sl.

  • mik 19.06.2012.

    potpisujem godinu dana zatvora za pola te love !

  • nestašni 19.06.2012.

    sutkinja se "odvažila" ? ma šta je ovo u ovoj zemlji ? moš krast,ubivat a da ni zatvor ne pomirišeš.pa koja je to poruka ostalima ? zar kazne nisu tu da i preventivno djeluju pa kad se zna šta te ćeka aj usudi se . . . ma neću ni ovoj sutkinji reći: bravo jer zaslužuju svi ćuzu i još dulju . . .

Komentiraj...
Vidi sve komentare