To je to što me zanima!

Za ratne zločine u Sotinu su ih osudili na 24 godine zatvora

U Sotinu je tijekom 1991. godine ubijeno ukupno 67 osoba, a na popisu nestalih i danas se nalazi 17 mještana. Na sudu u Beogradu dvojica su osuđena za zločin
Vidi originalni članak

Dragan Mitrović osuđen je na 15 godina zatvora, a Žarko Milošević na devet godina u petak na Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu za počinjene ratne zločine u vukovarskom prigradskom naselju Sotin u prosincu 1991. godine, piše Blic. 

Preostala trojica, Dragan Lončar, Mirko Opačić i Miroslav Milinković, odlukom suda oslobođeni su optužbi. I Tužiteljstvo za ratne zločine, kao i osuđeni, imaju pravo uložiti žalbu na ovu presudu Apelacijskom sudu u Beogradu. 

U Sotinu je tijekom 1991. godine ubijeno ukupno 67 osoba, a na popisu nestalih i danas se nalazi 17 mještana. 

Idi na 24sata

Komentari 32

  • 27.06.2015.

    Treba te sve ratne zločince po kratkom postupku riješiti (jeftino a efikasno).

  • BROCO 26.06.2015.

    Molim Vas ljepo da mi pojasnite gdje sam pogrijesio i za sto je skinut moj komentar ovo mi radite vec vise puta recite sto sam ja to ruzno rekao i zasto mi je skinut

  • onestepahead01 26.06.2015.

    Sramota, 67 ljudi je ubijeno i na kraju će ova dvojica kasapa izaći za koju godinu dok brojni zločinici i po Hrvatskoj slobodno šetaju. Pa prošle godine su obitelji žrtava zalijepile plakat s imenima i slikama žrtava na autobusnu stanicu kao apel za pravdu i u roku jedne noći cijela stanica je porazbijana. To dovoljno govori tko nam sve živi u državi. Gdje su reakcije hrvatskih političara i lijevih i desnih na ovo sprdanje s žrtvama i njihovim obiteljima?

Komentiraj...
Vidi sve komentare