To je to što me zanima!

Za razliku od Pantovčaka, u Banskim dvorima pregledavali Covid potvrde svim uzvanicima

Predsjednik Milanović je, nakon što je Stožer uveo obavezne covid potvrde u javnim i državnim institucijama, komentirao kako on to na Pantovčaku ne namjerava provoditi
Vidi originalni članak

Predsjednik Zoran Milanović jutros je na Pantovčaku primio francuskog predsjednika Emmanuela Macrona, nakon čega je Macron položio vijenac na Spomeniku domovini kod zagrebačke Gradske uprave pa otišao na sastanak u Banske dvore gdje ga je dočekao Andrej Plenković

I dok je u Vladi bilo obavezno pokazati covid potvrde, sukladno odluci Stožera o obaveznim covid potvrdama u javnim institucijama, to na Pantovčaku nije bio slučaj. One se nisu niti pregledavale niti su bile spomenute u pozivu medijskim kućama. 

UŽIVO: IZJAVE IZA SASTANKA Milanović: 'Razgovarali smo o nabavci aviona';Macron: 'Ovaj posjet je od iznimne važnosti'

Podsjetimo, predsjednik Milanović je, nakon što je Stožer uveo obavezne covid potvrde u javnim i državnim institucijama, komentirao kako on to na Pantovčaku ne namjerava provoditi. 

Prije nekoliko dana je ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica na konferenciji za medije najavio kako se ide u izmjenu Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, a kojima će se uvesti stroge kazne za odgovorne osobe u tim institucijama koje ne provode obavezu covid potvrda.

POSLALA MU PORUKU Kolinda Macronu: 'Ton amie'

Tako bi, za nepoštivanje ove mjere, odgovorne osobe mogle dobiti kaznu u visini od 30 do 50 tisuća kuna. Što se tiče Pantovčaka, odnosno Ureda predsjednika, odgovorna osoba je tamo, napomenuo je Malenica prije nekoliko dana, predstojnik Ureda koji je dužan voditi računa o tome da se zakoni provode. 

Na novinarsko pitanje što će biti ukoliko vojska ne pusti Državni inspektorat na Pantovčak, Malenica je rekao kako je odgovornost svih da poštuju zakon te da ne vjeruje da će si predsjednik to dopustiti. 

Više o posjeti francuskog predsjednika čitajte OVDJE. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Brankec 12 25.11.2021.

    Znaci za njega ne vrijedi to pravilo nemora imat potvrdu i smine kuda oce aha pa kazni i njega i on je covjek od krvi i mesa menebi vec kaznili  da sam tako nap nesto 

  • 25.11.2021.

    Ništa čudno. Samo je pokazao koliko držimo do ove situacije u kojoj se nalazi cijeli svijet. Jako civilizirano...nema šta!

  • maxim mm 25.11.2021.

    ae štaće in tražit potvrde kad ih plenky tražia i svi prošli...

Komentiraj...
Vidi sve komentare