To je to što me zanima!

Za stradale u potresu HBK će donirati sedam milijuna kuna

Sredstva pomoći stradalima u potresu na području Petrinje, Siska, Gline i okolice donirala je i Hrvatska Biskupska Konferencija. Uplatili su sedam milijuna kuna, a o dodatnoj će se pomoći još raspravljati
Vidi originalni članak

Hrvatska biskupska konferencija (HBK) donirat će sedam milijuna kuna pomoći stradalima u potresu, a novac je namijenjen najpotrebitijima u Sisačkoj biskupiji i Zagrebačkoj nadbiskupiji, izvijestila je Informativna katolička agencija (IKA).

POGLEDAJTE VIDEO: Donacije stižu i iz Njemačke

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Odluku o donaciji donijeli su članovi Stalnog vijeća HBK u srijedu na online sjednici, a u četvrtak su je potvrdili i hrvatski biskupi.

UJEDINJENA DIJASPORA Pomoć stiže i iz daleke Amerike: Do sad su skupili preko 80.000 dolara. Cilj im je četvrt milijuna

Po riječima generalnog tajnika HBK Krunoslava Novaka o daljnjoj će se pomoći raspravljati na predstojećem plenarnom zasjedanju HBK, kada će se analizirati situacija na terenu i utvrditi potreba pomoći te će se odrediti i druge načini mogućeg djelovanja.

Najavljen je i projekt uspostave kamp-kućica, odnosno stambenih kontejnera koje Hrvatski Caritas nastoji uspostaviti zajedno s Malteškim redom.,

HRABRO SRCE Simbad Dobrotvorac: 'Dok god stojim, čuvat ću svoju Petrinju'

Ravnatelj Hrvatskog Caritasa Fabijan Svalina, nakon obilaska stradalog područja, kazao je da je za sada prikupljeno dovoljno materijalne pomoći te da svi zainteresirani mogu uplatiti novčana sredstva na račun Hrvatskog Caritasa i biskupijskih Caritasa.

Idi na 24sata

Komentari 77

  • Pero2020 01.01.2021.

    Jasno je da mnogobrojnim hrvatskim jugofilima kat. crkva nikada nije dobra, odnosno onda kada uzima, niti onda kada daje i dariva. Ja ih kao etnički i politički Hrvat potpuno razumjem!

  • ZAGYTESLA 01.01.2021.

    Znam da su se jako teško odvojili od tih novaca ..no ne brinite ljudi će vam kroz godinu zato nadoknaditi troduplo ...i onako je to novac svih nas a ne same crkve...

  • TAKE IT BACK 01.01.2021.

    Crkva po običaju kao i caritas donira dobiveno i to pripisuje sebi. Popi, koliko ste love donirali osobno iz svog džepa ili sa svojih računa? Samo se to pika.Isto tako od "poznatih" iz sporta i javnog života, glazbenici, celebritiji,pjevači, glumci i razni hohštapleri osim lažnog ridanja do sada nisu ništa donirali. Časna iznimka je Dejan Lovren.

Komentiraj...
Vidi sve komentare