To je to što me zanima!

Za vrijeme testa izdržljivosti umrlo pet indijskih policajaca

Policajci su morali pretrčati 10 km u sat i pol po izrazitoj vrućini kako bi dobili promaknuće. Petorica su umrla od srčanog udara, a stotinjak ih se onesvijestilo
Vidi originalni članak

Policajci su morali trčati za promaknuće. Dionica je bila duga 10 kilometara. Imali su sat i pol vremena da je prijeđu. Trčali su kako bi dokazali svoju izdržljivost. Umrli su prošlog tjedna od srčanog udara u tri odvojene utrke, prenosi Telegraph.

Pojedini policajci koji nisu izdržali rekli su kako nadređeni policajci nisu pokazivali nikakvo suosjećanje i vrijeđali su ih dok su ležali na podu.

Šefovi regrutacijskog centra rekli su da smrt i gubitak svijesti visokog broja njihovih policajaca samo dokazuje kako su u lošoj formi. U Indiji je raširen stereotip da su policajci pretili i spori. Većina natjecatelja su u četrdesetim godinama i opisali su ih kao 'sredovječne i nepripremljene'. 

Šef policije Chandra Goel izjavio je su preminuli policajci imali problema sa srcem i visokim krvnim tlakom. U obranu policije, izjavio je kako ih nisu obavijestili o svojim bolestima ili da sami nisu bili svjesni kako imaju navedene zdravstvene poteškoće. Kaže kako je 87 posto ostalih uspješno svladalo test izdržljivosti. Nagovijestio je kako će ubuduće, ipak, tražiti liječničku potvrdu o pripremljenosti kandidata za utrku. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • skviki 08.08.2011.

    motor je zakon, jebeš ostalo oni neznaju za ono u zdravom tijelu zdravi duh ,ako ništa drugo umrli bi od smarada, a ovako su umrli na radnom mjestu ...rizik posla ...

  • cool18 08.08.2011.

    koja glupost....za 90min se 10 km propjesaci!

  • brko1 08.08.2011.

    Naši bi svi pomrli.

Komentiraj...
Vidi sve komentare