To je to što me zanima!

VIDEO U Istri pješčana oluja

Na Čepićkom polju u istočnoj Istri zabilježena je rijetka pojava. Suhi zrak isušio je površinski dio tla, a jaka bura je podigla čestice i stvorila pješčanu oluju kojoj su stanovnici zadnji put svjedočili 2012. godine
Vidi originalni članak

U Istri već nekoliko dana puše vjetar, a kako su naleti suhog zraka isušili površinski dio tla, sitne čestice počele su se dizati nad tlom i tvoriti oblake prašine koju je Istramet okarakterizirao kao pješčanu oluju.

Stanovnici Čepičkog polja sjećaju se iste pojave koja je ovo područje zahvatila početkom veljače 2012. godine kada su Istru zahvatile velike hladnoće i jaka bura.
 

POGLEDAJTE VIDEO:

Istru je u subotu obilježilo pretežno oblačno i vrlo hladno zimsko vrijeme. Puše umjerena i jaka bura, lokalno s olujnim i orkanskim udarima, posebno na Kvarneru, a dnevne vrijednosti temperatura dosežu do minus dva stupnja Celzijeva.

VIDEO: I OTOCI SU BIJELI Na Visu rade snjegovića, crveni alarm upaljen za dio Hrvatske

U Labinu na Fortici zabilježen je najjači udar bure od čak 107 km/h. Središnja Istra se "zaledila".

Prognoza za nedjelju

U nedjelju se očekuje pretežno sunčano vrijeme, prijepodne u Gorskom kotaru uz mjestimičan slab snijeg. Puhat će umjerena i jaka bura, ponegdje na Kvarneru s olujnim udarima. Bura će navečer malo oslabjeti. Jutarnje temperature zraka od -9 do -2 °C, dnevne vrijednosti između 3 i 7 °C.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • saborski pacov 14.02.2021.

    Jedva smo spasili deve od silnog pijeska !😋🤪

  • iinvidico 14.02.2021.

    Bit ce tih kojekakvih rijetkih pojava sve vise..

  • mesidesi 14.02.2021.

    pijesak bijezi iz hrvatske dok hdzovi nisu i to maznuli

Komentiraj...
Vidi sve komentare