Obavijesti

News

Komentari 35

Na Visu rade snjegovića, crveni alarm upaljen za dio Hrvatske

Na Visu rade snjegovića, crveni alarm upaljen za dio Hrvatske
8

Snijeg jutros pada na Hvaru, u Dubrovniku, na otoku Visu, na Lastovu, u Pločama.  U Zagori je nekoliko stupnjeva hladnije nego na otocima i uz more gdje su se temperature spustile ispod nule i kreću se do - 2.

VIDEO

Ovaj vikend bit će iznimno hladan, kazao je sinoć u emisiji Vrijeme uoči Dnevnika na HRT -u Krunoslav Mikec iz DHMZ-a.

POGLEDAJTE VIDEO: Temperature se spustile ispod nule

Pokretanje videa...

snijeg 01:28

 - Vikend će obilježiti hladnoća pojačana jakom i olujnom burom, podno Velebita i orkanskom. Od nedjelje postupni porast temperature, od ponedjeljka i slabljenje vjetra, ali i dalje dosta hladno, posebno noću i ujutro. Pritom u subotu mjestimice snijeg ili susnježica, uglavnom na jugu Hrvatske, a u nedjelju i ponedjeljak većinom sunčano pa opet porast naoblake, od srijede i vjerojatnosti za kišu, na kopnu i za malo snijega - prognozirao Krunoslav Mikec iz DHMZ-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Upaljen je crveni meteoalarm za dio Hrvatske. Crveni alarm upaljen je za područje Istre i Kvarnera i to zbog olujnog vjetra. Vjetar će pratiti i iznimno niske temperature. Ostatak Hrvatske je u žutoj zoni.

Naime, kakao javlja DHMZ, u Dalmaciji i gorju bit će pretežno oblačno mjestimice s malo snijega ili susnježice. Uz promjenljivu naoblaku malo snijega sredinom dana i popodne može pasti i u središnjim predjelima, a nošenog burom i podno Velebita.

Vjetar umjeren sjeverni i sjeveroistočni, u gorju mjestimice jak. Na Jadranu umjerena do jaka bura s olujnim, podno Velebita i orkanskim udarima. Najviša dnevna temperatura većinom između -5 i -1, a na Jadranu od 0 do 5 stupnjeva Celzijusovih.

Slab snijeg pada u dijelu Dalmacije

Snijeg pada na Mosoru, a ima ga i na otocima: Braču, Hvaru, Visu, Šolti, kao i u Zagori, te od jutros pada i u Dugopolju.

Ovo su fotografije koje smo dobili s Visa:

- Snijeg je počeo ujutro padati, muž i sin su izašli van i skupljali snijeg s lopatama u tačke i onda ih stavili u jednu hrpu i napravili snjegovića. Snijeg i dalje pada ali manje, skupio se u trampolin i izgleda kao da ga je napadalo oko pet centimetara. Zadnji put je ovako jako bilo prije dvije godine - ispričala nam je čitateljica koja je poslala slike.

Olujna bura

U Zagori je nekoliko stupnjeva hladnije nego na otocima i uz more gdje su se temperature spustile ispod nule i kreću se do - 2. Rano ujutro je puhala bura, kasnije sa smanjenom snagom.

U Splitu je oblačno, a oko 9 sati je temperatura bila -1 stupanj, a osjet hladnoće -8. Maksimalna temperatura u Splitu danas bi trebala biti tri stupnja i to oko podneva.

Sutra se očekuje nešto sunčanije vrijeme, te više temperature do maksimalnih 5 stupnjeva. I dalje će puhati bura, prognozirali su u Državnom hidrometeorološkom zavodu.

Od Danijele Ivanović iz Jadrolinije se doznaje da u splitskom okružju sve ide prema plovidbenom redu. Jutros je katamaran na liniji Jesla-Bol-Split isplovio bez uplova u luku Bol.

Zatvorena A1

Zbog olujnog vjetra autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje zatvorena je za sve skupine vozila, a obilazak je državnim cestama preko Karina, Obrovca i Gračaca - DC27 i DC50), izvijestio je u subotu ujutro HAK.

Slab snijeg pada u dijelu Dalmacije, kolnici su mjestimice vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Svizac Phil: Ne spremajte veste, zima će trajati još šest tjedana!
Svizac Phil: Ne spremajte veste, zima će trajati još šest tjedana!

Samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale je državnom cestom kroz Gorski kotar - DC3),
Jadranska magistrala (DC8) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54) i Paški most.

Na državnoj cesti DC1 Udbina-Klapavice zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na autocesti A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog te lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica (LC58107) dodatno je zabrana i za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je prometa za I. skupinu vozila (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

Na graničnim prijelazima čekanje

Zimski su uvjeti, zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna zimska oprema u Lici na državnoj cesti DC25 Gospić-Karlobag (D8) te u Dalmaciji na državnoj cesti DC414 Ston-Trpanj.

Na graničnom prijelazu Bajakovo Batrovci na izlaz teretna vozila čekaju tri sata.

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su: katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Pula-Zadar, trajektne linije: Prizna-Žigljen, Porozina-Brestova, Lopar-Valbiska i Sobra-Prapratno.

'Gdje je plaža?'- odgovor na ovo pitanje sada ćete moći doznati na novoj mobilnoj aplikaciji
'Gdje je plaža?'- odgovor na ovo pitanje sada ćete moći doznati na novoj mobilnoj aplikaciji

Katamaran Ist-Zapuntel-Brgulje-Molat-Zadar u subotu (13.veljače) plovi bez pristajanja u luku Zapuntel.

Katamaranska linija 9603 Jelsa-Bol-Split isploviti će u 7 sati na relaciji Jelsa-Split, bez uplova u luku Bol.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor