To je to što me zanima!

Zabrana burki i nikaba: 'Nitko neće smjeti hodati prekriven...'

Austrija: Ministar vanjskih poslova najavio je kako zabrana stupa na snagu 1. srpnja. Smatra da su burka i nikab simboli paralelnog društva. Kazna za nošenje bit će 150 eura
Vidi originalni članak

Austrija bi trebala od 1. srpnja zabraniti burke. Ministar vanjskih poslova  Sebastian Kurz rekao je ranije kako su "kako nitko ne smije Austrijom hodati prekriven te kako su burka i nikab simboli paralelnog društva". 

- To je, kako smatram, važan signal da u Austriji nema mjesta za simbole paralelnog društva. Nema mjesta ni za simbole koji su u suprotnosti s ravnopravnošću spolova, a burka je takav simbol. U našoj državi, također, nema prostora ni mjesta da vehabija dijele Kur'an - rekao je Kurz u prosincu.  

Kazna za nošenje bit će 150 eura. Razmišlja se o tome da bi se žene koje ne žele skinuti prekrivala moglo privoditi. ali ne i uhićivati. Burka je zabranjena u Francuskoj, Belgiji, Nizozemskoj, Španjolskoj i kantonu Ticino u Švicarskoj. 

Idi na 24sata

Komentari 100

  • clarence_1 04.02.2017.

    Muslici na aparatima

  • nekiTip_3 03.02.2017.

    zakasnili ste. buju vas rusi i kinezi oslobađali kad sve eruptira. vrh debilane je oslobađanje pedofila zbog toga šta nije mogao razumjeti da mali govori "nein". a kad pomislim da su nam zapadnjaci bili uzor. teža debilana...

  • JerkoKC 03.02.2017.

    Još su gori ovi,ali samo kod nas,koji nose šešire na zatvorenim skupovima.Kultura je skinuti šešir iz pieteta prema drugima,kad se uđe na neki skup.

Komentiraj...
Vidi sve komentare