To je to što me zanima!

Zabrana ulaska u SAD: Iračani su jedini koji više nisu na listi

Irak je uklonjen s revidirane uredbe o zabrani ulaska nakon intenzivnog lobiranja najviših iračkih predstavnika.  Nova će uredba na snagu stupiti 16. ožujka
Vidi originalni članak

Američki predsjednik Donald Trump potpisao je novu uredbu kojom je zabranio ulazak u SAD državljanima šest većinski muslimanskih zemalja. Na popisu su, baš kao i prvi put, državljani Sirije, Irana, Jemena, Libije, Somalije i Sudana. No, za razliku od prve uredbe, koju su mu sudski osporili, ovaj put na popisu nema državljana Iraka, javlja CNN.

Irak je uklonjen s revidirane uredbe o zabrani ulaska nakon intenzivnog lobiranja najviših iračkih predstavnika. 

Nova će uredba na snagu stupiti 16. ožujka, a američki dužnosnici nadaju se kako će se njome izbjeći kaos u američkim zračnim lukama i graničnim prijelazima kakav je izbio prije  šest tjedana kada je Trump potpisao prvu uredbu.

Trumpova administracija navodi da će Irak "povećati suradnju s američkom vladom na provjeri njihovih državljana koji se prijavljuju za vizu za SAD.   

Ova nova uredba nije iznenađenje, budući da ju je Trump najavio nakon što mu je prethodna stavljena van snage.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • Mila_22 07.03.2017.

    A bar je covjek od rijeci hahaha

  • 07.03.2017.

    Hahahahaha. Ova mu je dobra. Unište im zemlju i onda njima daju dozvolu ulaska u SAD. Ma neeeeeeeeee, neće im Iračani vratiti za milijune mrtvih, krađu nafte i plina i povratak zemlje u kameno doba.

  • koko82 07.03.2017.

    vis trumpa.... a samo pogledajet koliko rasirene ruke ima sudijska arabija prema "izbjeglicama"..... ali zatvorene granice SA nece nitko komentirat.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare