To je to što me zanima!

Zadar: Nakon dvije i pol godine nastavili suđenje za nesreću

Juri Pavešiću (26) sudi se zbog prometne nesreće koju je skrivio na Ižu. Vozio je kombi s troje prijatelja i sletio u provaliju. Lucija, Mikela i Silvio su poginuli
Vidi originalni članak

Nakon stanke od pune dvije i pol godine nastavilo se, odnosno službeno ponovno počelo, suđenje Juri Pavešiću (26). On je 8. srpnja 2007. godine na otoku Ižu vozio kombi sa troje prijatelja te sletio u provaliju duboku 6 metara. Lucija Antunac (20), Mikela Marijan (19) i Silvio Sutlović (23) poginuli su na mjestu, a tada 23-godišnjeg Pavešića prevezli su u zadarsku Opću bolnicu s teškim ozljedama. Pavešić je u međuvremenu završio medicinu i danas je stažist u toj istoj bolnici. Zastoj u suđenju zbio se zbog izmjene sudaca na slučaju i to nakon što je 2009. godine ispitano 17 svjedoka. 

Pavešić je u noći kad je poginulo troje njegovih prijatelja bio umoran te su izmjerili 1,5 promila alkohola. Pred punom sudnicom Općinskog suda u Zadru rekao je kako se "ne sjeća nesreće i zato ne može reći osjeća li se krivim" i dodao: "Ali se osjećam odgovornim". 

Otac pokojne Mikele pobunio se i kazao kako mu nije jasno zašto se suđenje nastavlja tek nakon dvije i pol godine. Posumnjao je i u to da se Pavešić ne sjeća nesreće.

- Pokušaj se sjetiti što se dogodilo, koje su im bile zadnje riječi, da prekinemo ovu noćnu moru u kojoj živimo - kazao je Marjan.

Suđenje se nastavlja 20. srpnja.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • narcis_1 17.06.2011.

    niko ga nije tira da vozi tako mrtav pijan mikela marijan ta cura je smenom isla u osnovnu i jos reci da se nesjeca nesrece.

  • Spec 16.06.2011.

    Mogao je bilo tko od njih voziti jer o tome odlučuje sekunda. Momak je bio zarobljen , polomljen, u kombiju više od tri sata ( prve informacije su bile da se tresak čuo u 04:20 ) jer su 112 bili na pauzi. Vatrogasci su krenuli sa katamaranom Jadrolinije ali su se MORALI prebaciti na Policijski gliser da sa njime stignu na Iž. Stradali su sve do 14 sati ležali na mjestu stradavanja pokriveni dekama. Ovaj slučaj je trebao potaknuti da se Centar za uzbunjivanje i spašavanje bolje uskladi pa da pomoć na otocima bude učinkovitija. Nažalost, nedugo nakon ove tragedije dogodio se Kornat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare