To je to što me zanima!

Zadar: Ronilac teško ozlijeđen u naletu glisera koji je pobjegao

Preko ronioca je u subotu oko 14 sati prešao gliser bijele boje s bijelom tendom, a Lučka kapetanija je sa zadarskom Pomorskom policijom odmah pokrenula potragu
Vidi originalni članak

Sve hrvatske službe na moru angažirane su u potrazi za bijelim gliserom s bijelom tendom koji je u subotu prešao preko ronioca (61) u mjestu Turanj u Zadarskoj županiji. Ronioca je teško ozlijedio propeler motora glisera koji je na udaljenosti manjoj od sto metara od obale u subotu oko 13 sati jurio u punoj brzini, a nakon udarca nastavio je bez zaustavljanja juriti u smjeru Sukošana.

Mještani su nedugo zatim čuli krikove zapomaganja teško ozlijeđenog čovjeka te su mu priskočili u pomoć, izvukli ga iz mora i pozvali Hitnu pomoć koja ga je prevezla u Opću bolnicu Zadar. Ronilac je izvan životne opasnosti, ali sa teškim tjelesnim ozljedama i pod liječničkim nadzorom. U nesreći su mu uz leđa ozlijeđene noge te zdjelica.

Lučka kapetanija Zadar u suradnji sa Pomorskom policijom Zadar odmah po dojavi organizirala je potragu za nepoznatim plovilom koje je u trenutku nesreće plovilo iz smjera Biograda na moru prema Zadru, ali do sada nepoznato plovilo koje je sudjelovalo u ovoj teškoj pomorskoj nesreći nije pronađeno.

Navodno su u vožnji bila dva glisera koja su se u paru kretala u pravcu Zadra, a jedan je teško ozlijedio ronioca.

Služba za spašavanje na moru i zadarska Kapetanija uputili su apel svim sudionicima u pomorskom prometu zadarskim arhipelagom da ukoliko imaju saznanja o ovoj nesreći dojave upute u Lučku kapetaniju Zadar, dežurnome djelatniku na broj: 099 2111 245.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • japanokinez 15.06.2015.

    Gliserasima uopce nije interesantno biti u gliseru, a ne vidjeti ih kako glisiraju.

  • zagabrija 14.06.2015.

    Usijane glave ne vide ni bove niti kupaće,...važno je da se njih vidi, seljačine

  • MAX 2010 14.06.2015.

    ne jednom sam se spašavo dubokim uronom od dripaca koji voze I na 10-15 met od obale ........to su paradne vožnje šmrkavaca koji nebi smjeli ni veslati u tome.............kapetan kojega sam posjetio širi ruke uz cerek :"ha turizam je"........Čača ponosno pokazuje (širok osmeh zlatan zub) - "nu moga" dok sa Yamahom-skuterom vozi slalom među glavama na Selačkoj plaza svaki dan .....I tako cijelo ljeto cijeli Jadran....svako ljeto 10-15 mrtvih iskasapljenih

Komentiraj...
Vidi sve komentare