To je to što me zanima!

Zadarski superpolicajac ulovio lopova koji ga je ranio nožem

Razbojnika je u bijegu spriječio policajac druge policijske postaje Zadar Tomislav Jović (37), hrvatskoj javnosti poznat iz slučaja pucnjave na Bilom Brigu u Zadru 2014....
Vidi originalni članak

Zadarski policajci u srijedu navečer hvatali su po Ulici Franka Lisice serijskoga razbojnika, koji je netom prije nego što su ga zamijetili policijski službenici opljačkao trgovinu. 

Oko 18 sati je maskiran i s nožem u ruci ušao u prodavaonicu, zaprijetio prodavačici te iz kase ukrao nekoliko tisuća kuna. Prilikom izlaska iz trgovine uočili su ga policajci, pokušavajući ga zaustaviti. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U jednom trenutku nožem je porezao i lakše ozlijedio policajca Tomislava Jovića (37). Ponovno se dao u bijeg, ali su ga Jović i kolege brzo svladali i priveli. Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je riječ o muškarcu (41) iz okolice Zadra. 

Policajac Tomislav Jović (na slici), hrvatskoj javnosti poznat je iz slučaja pucnjave na Bilom Brigu u Zadru, kada je 2014. godine Zlatko Svirčić ubio Marina Orlovića i iz pištolja ranio Orlovićeva sina, tada starog 10 mjeseci.

Zajedno s kolegom Miroslavom Ušljebrkom, Jović je uzeo bebu u naručje, sjeli su u automobil i jurili u bolnicu kako bi spasili dijete. Srećom, u tome su uspjeli. 

Taj je dvojac nagrađen i priznanjem Ponos Hrvatske, a dobili su i ministrovu nagradu. I poslije toga slučaja u nekoliko su navrata hvatali razbojnike i druge prijestupnike, i u tome bili uspješni. 

Iako je Jović u međuvremenu dobio drugoga kolegu za partnera u timu, i dalje mu razbojnici ne uspijevaju pobjeći.  Iako ga je porezao po ruci, Jović je s kolegom nastavio trčati za razbojnikom i uhititi ga.

Uhvaćenog lopova policija dovodi u vezu s desetak razbojništava na zadarskom području tijekom prošle i ove godine.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • 13.01.2017.

    37 godina,Ponos Hrvatske,ministrova nagrada,uhvaceni razbojnici na djelu a policajac u ZVANJU??? Sramotno

  • lokal patriota 13.01.2017.

    Novinari, samo je odgovorno radio svoj posao, pa tako predlažem da svakog liječnika -kirurga nakon svake uspješne operacija, koja može trajati i preko deset sati, proglasite herojem dana ili godine jer je spasio pacijenta. Isto tako svaki djelatnik komunalnog poduzeća koji radi na odvozu kanti sa smećem , heroj je, jer mu svakodneno iskaču štakorčine , mogući ugrizi, zaraze itd. Jel trebate još koji primjer herojstva u svakodnevnom poslu. Tu su i vatrogasci, pa .....HGSS , a ljudi volonteri???, ...

  • xnet0822 13.01.2017.

    Bit ću mirniji kad uhite "predsjednika" općine Radošić i strpaju ga u buksu zbog nasilništva !

Komentiraj...
Vidi sve komentare