To je to što me zanima!

Zadnji je dan kada se možete sami popisati preko interneta

Nakon danas više se nitko neće moći samopopisati na portalu e-Građani. Druga faza počinje 27. rujna i traje do 17. listopada. Popisivanje će provoditi popisivači na terenu
Vidi originalni članak

Danas je zadnji dan prve faze provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj, u kojoj građani mogu sami popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica − jedno kućanstvo, kažu u DZS-u, napominjući da takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara.

Državni zavod za statistiku provodi popis stanovništva u dvije faze - od 13. do 26. rujna samostalnim popisivanjem stanovništva u elektroničkom sustavu e-Građani, te od 27. rujna do 17. listopada kada će popisivači popisati sve koji se nisu samostalno popisali.

U drugoj fazi, od 27. rujna do 17. listopada, popisivanje će provoditi popisivači na terenu, osobnim intervjuom sa stanovništvom te uz pomoć prijenosnih računala.

Do subote popisano više od 1.157.000 građana

U prvoj fazi provedbe popisa stanovništva u Hrvatskoj do subote, 25 rujna u 15 sati uspješno se samopopisalo više od 1.157.000 građana, izvijestio je Državni zavod za statistiku (DZS).

DIGITALNI POPIS Dosad se samopopisalo milijun građana, prva faza do 26. rujna

Najviše samopopisanih je bilo u Gradu Zagrebu - njih 354.919, a slijede Splitsko-dalmatinska županija sa 115.159 i Primorsko-goranska županija sa 100.372 samostalno popisanih.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • velist 26.09.2021.

    Raspalo se sveee ;) Već dva sata bezuspješno pokušavam i štanga.

  • Würstchen 26.09.2021.

    Kad sam vidio sto sve trebas imati da bi ispunio popis ,odustao sam.Nadam se da ce im druga verzija sucelja,za popisivanje,biti bolja,jer ovo im je cista pusiona.

  • x00x 26.09.2021.

    Pitanja u 21 stoljeću... Koju brzinu interneta imaš, iz iz koje godine auto, imaš li solar e panele, posjeduje li računalo i smartphone.. A ne imaš li wc il cucavac, kolko imaš grla stoke, kolika je zaprega na kociji

Komentiraj...
Vidi sve komentare