News

Komentari 27

Zadnji je dan kada se možete sami popisati preko interneta

Zadnji je dan kada se možete sami popisati preko interneta

Nakon danas više se nitko neće moći samopopisati na portalu e-Građani. Druga faza počinje 27. rujna i traje do 17. listopada. Popisivanje će provoditi popisivači na terenu

Danas je zadnji dan prve faze provedbe Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj, u kojoj građani mogu sami popisati sebe i sve članove svoga kućanstva na portalu e-Građani.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pravilo samopopisivanja jest jedna vjerodajnica − jedno kućanstvo, kažu u DZS-u, napominjući da takav način samopopisivanja omogućuje sigurnu i naprednu digitalnu komunikaciju s građanima, u vrijeme kada im to najviše odgovara.

Državni zavod za statistiku provodi popis stanovništva u dvije faze - od 13. do 26. rujna samostalnim popisivanjem stanovništva u elektroničkom sustavu e-Građani, te od 27. rujna do 17. listopada kada će popisivači popisati sve koji se nisu samostalno popisali.

U drugoj fazi, od 27. rujna do 17. listopada, popisivanje će provoditi popisivači na terenu, osobnim intervjuom sa stanovništvom te uz pomoć prijenosnih računala.

Do subote popisano više od 1.157.000 građana

U prvoj fazi provedbe popisa stanovništva u Hrvatskoj do subote, 25 rujna u 15 sati uspješno se samopopisalo više od 1.157.000 građana, izvijestio je Državni zavod za statistiku (DZS).

Najviše samopopisanih je bilo u Gradu Zagrebu - njih 354.919, a slijede Splitsko-dalmatinska županija sa 115.159 i Primorsko-goranska županija sa 100.372 samostalno popisanih.

Najčitaniji članci