To je to što me zanima!

'Zadovoljan sam presudom, ali nije se trebala dizati euforija'

Smatra da je presuda pokazala da je Haaški sud pravedan i da nije politički motiviran. Reakcije iz Srbije, tvrdi, pokazuju da susjedi još nisu doživjeli katarzu
Vidi originalni članak

Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić komentirao je za Dnevnik Nove TV presudu generalima Gotovini i Markaču. Zadovoljan je oslobađanjem generala i smatra da se na taj način pokazalo da je Haaški sud pravedan i da nije politički motiviran. Reakcije iz Srbije, tvrdi, pokazuju da naši susjedi još nisu doživjeli katarzu i raščistili sa svojom poviješću. 

Ipak, smatra da se u Hrvatskoj nakon oslobođenja nije trebalo dizati toliku euforiju i dizati tolike tenzije. 

- Posebno mislim da Crkva nije trebala toliko se uključivati u ovo pitanje. Naime, ako sada malo pogledamo što se u stvari dogodilo, presuda je napisana mjesec-dva dana prije, a Crkva je inzistirala na bdijenju, na molitvi itd. A na kraju, pogledajmo kakvo je bilo glasovanje. Židov, protestant i musliman su glasali za oslobođenje, a obadva katolika, Maltežanin i Talijan, glasali su za kaznu. Tako da vidite da ne treba baš Crkvu u sve miješati - rekao je Mesić.

Osvrnuo se i na izjave Milorada Pupovca kojega cijela situacija podsjeća na devedesete, kao i da bi se mogli otežati odnosi Beograda i Zagreba.

Mesić vjeruje da ovo neće narušiti odnose i da može samo djelovati tako da Srbija shvati da mora doživjeti katarzu i da je išla krivim putem.

Rekao je da je general Gotovina sigurno žrtva i da ne bi proveo sve ove godine u zatvoru da je imao priliku ranije razgovarati s haaškim istražiteljima. 

Idi na 24sata

Komentari 137

  • boruna 08.12.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • 1musun 27.11.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • RPT 27.11.2012.

    Cigo bre cuti ! nije tebe sram ? uopce jednu rijec rec o Generalu , Sjasi sa grbace postenih Hrvata .

Komentiraj...
Vidi sve komentare