To je to što me zanima!

Zadovoljni stečajem radnici Dalmacijavina rezali vinograde

Radnici drniškog pogona smatraju da stečaj možda i nije najbolje rješenje, no zadovoljni su ovakvom odlukom jer je i stečaj bolji od potpune neizvjesnosti
Vidi originalni članak

Najava stečaja Dalmacijavina rezultirala je prekidom štrajka i prosvjeda radnika drniškog pogona posrnulog poljoprivrednog poduzeća.

Unatoč tome što im tvrtka duguje čak pet plaća i unatoč jakoj buri radnici su u petak ujutro krenuli na rezidbu u vinograde. Najavili su da će raditi i vikendom, kako bi nadoknadili tjedan dana izgubljenih u prosvjedima kojima su od Vlade tražili ili privatizaciju ili stečaj.

Iako smatraju da ovo možda i nije najbolje rješenje, zadovoljni su ovakvom odlukom jer je i stečaj bolji od potpune neizvjesnosti. 

 - Sad znamo na čemu smo - zadovoljni su radnici.  Rezidba je već trebala biti pri kraju i radnici će napraviti sve da otklone moguću štetu, iako nemaju čak ni najava kada će im biti isplaćene zaostale plaće. Vjeruju da će do njih na koncu doći kroz stečajni postupak, a kako se radi o stečaju s preustrojem, nadaju se da će im ostati i njihova radna mjesta.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • veron 10.03.2012.

    to su savjesni i vrijedni ljudi koji brinu o svom poslu,ne daju da propane to što imaju,pa makar im i ne plaćaju. Dabogda makar dobili na lotu..

  • blackula9 10.03.2012.

    bolje nego da propadnu, od imovine tvrtke se i nima isplaćuje.

  • konjina 09.03.2012.

    rezali do kocena

Komentiraj...
Vidi sve komentare