To je to što me zanima!

Zadužili se u SAD-u: Prodali obveznice za 1,5 mlrd. dolara

Obveznice su u SAD-u prodali po nešto boljim uvjetima nego lani, no za 10 godina koliki je rok, na 1,5 milijardi dolara trebat će vratiti 2,5 milijardi dolara.
Vidi originalni članak

Ministrica financija Martina Dalić uspjela je u SAD-u prodati državne obveznice vrijedne 1,5 milijardu dolara. Rok dospijeća je za 10 godina, uz kupon od 6,375 posto, objavio je Nacional. To su nešto bolji uvjeti nego lani, kada se zaduživao ministar Šuker. Večernji piše da je u transakciji sudjelovalo oko 300 investitora. Dodaju i da će transakcija biti zaključena sljedeći četvrtak, a da bi se ovime trebala isplatiti obveznica iz 2001. koja je stigla na naplatu u ponedjeljak. Kako transakcija nije mogla biti zaključena u SAD-u privremeno je uzet kredit koji će se otplatiti prikupljenim novcem. Prodaju obveznica potvrdila je i premijerka.

Prema izvješću Bloomberga, Hrvatska ima druge najviše kamate na svijetu, nakon brazilskih, kada se izuzme utjecaj inflacije. Prema izračunu Jutarnjeg, država će na 1,5 milijardi dolara za 10 godina morati vratiti 2,5 milijardi dolara.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • Letač 19.03.2011.

    jaca i dalička su sigurni jamci, nema straha ,zato je kamata tako mala??

  • kiko1 18.03.2011.

    Nema se...ukrali ste...!

  • Noon 18.03.2011.

    Ovo nije normalno!Oni tak lijepo žive i imat će fino visoke mirovine.Ali to će to vraćat?Naša djeca,ne njihova,njima će osigurat dobre poslove i egzistenciju.Dolje vlada!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare