To je to što me zanima!

Zagađena voda u Petrovskom: Pomoć liječnika tražilo 14 ljudi

Prvi oboljeli javili su se već danas, navodi Zagorje International, a simptomi, koji su se pojavili u subotu i nedjelju, su mučnina, povraćanje, proljevaste stolice i lagano povišena temperatura
Vidi originalni članak

Zagorska općina Petrovsko objavila je kako voda iz vodovoda  Slatina Svedruška – Podgaj Petrovski i Preseka Petrovska nije za piće. U ponedjeljak su obavili izvanredni sanitarni nadzor tog vodovoda, na temelju dojave o pojavi zarazne bolesti. 

O tome ih je obavijestio Ivan Lipovac, voditelj Higijensko – epidemiološkog odjela Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko – zagorske županije u Zlataru. Zaraza se pojavila kod 14 smještaja naselja Podgaj Petrovski, Preseka Petrovska i Slatina. 

Prvi oboljeli javili su se već danas, navodi Zagorje International, a simptomi, koji su se pojavili u subotu i nedjelju, su mučnina, povraćanje, proljevaste stolice i lagano povišena temperatura. Iz spomenutog lokalnog vodovoda opskrbljuje se 220 domaćinstava.

Vlado Svečnjak, koji provodi kloriranje vode, rekao je da svake nedjelje pune klorinator s klornom otopinom i jednom mjesečno provjerava se količina SRK-a u vodi. Dodao je da je u četvrtak kod radova na rekonstrukciji lokalne ceste oštećena glavna vodovodna cijev, pa iako je šteta sanirana isti dan, sumnja se da je to uzrok epidemije u vodi za piće.

U utorak će Općina Petrovsko organizirati pranje, čišćenje i dezinfekciju svih vodosprema  od strane Krakom vodoopskrbe, a na hidrante će se danas i sutra postaviti slavine kako bi se voda mogla koristiti za piće i kuhanja.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • zok😀😀 18.02.2020.

    Vec je vina nestalo pa se pije voda nemoguce😀😀

  • Nalc_1 17.02.2020.

    Inače, vlada gripa, ak niste znali! Eh da, da je voda nezdrava, bilo bi više oboljelih. Možda među njima i skoro pa 60 godona stara punica, 85 godina stara njena svekrva..... No dobro, važno je plašit ljude.

  • dahhmal 17.02.2020.

    Nama Zagorcima ni ne treba corona kad imamo svoj vodovod kaj nas svako malo pa truje

Komentiraj...
Vidi sve komentare