To je to što me zanima!

Zaglavila se šapa: Vatrogasci trgali radijator da spase macu

Nesretna Una je u 3.30 sati u utorak skočila na radijator gdje spava i zapela šapom između rešetki. Došli su vatrogasci pod rotirkama kako bi spasili nesretnu macu
Vidi originalni članak

Spavala sam u sobi i čula Unu kako odlazi u dnevni boravak. Odjednom je počela vrištati i jaukati kao da je živu spaljuju. Otrčala sam i vidjela kako je zapela, kaže Branka Miočević (26) iz zagrebačkog Vukomerca. 
Njoj je maca doživjela pravu agoniju. Nesretna Una je u 3.30 sati u utorak skočila na radijator gdje spava i zapela šapom između rešetki. Branka, njezin brat Petar (20) i majka Marija (52) smirivali su je i pokušavali izvući, ali bez uspjeha.

Maca se još više zaglavila.

 
- Jako nas je izgrebala, a mamu je i ugrizla - dodaje Branka. Nakon 20 minuta pozvali su vatrogasce i ubrzo je došao kamion s upaljenom rotirkom. Pohitali su u pomoć Uni.

Anto Magzan/PIXSELL

- Prvo su pokušavali razmaknuti rešetke, ali na kraju su ih morali otkidati pajserom. Sve je trajalo 10 minuta - kaže Branka. Kad se oslobodila, Una je odmah otrčala do kutije s pijeskom i popiškila se od stresa. Ali ubrzo se smirila i odspavala. Za inače maznu i tihu Unu, Branka i brat su jako vezani. Udomili su je prije godinu dana kad je imala nekoliko tjedana. - Volonteri iz udruge ‘Prava šapa’ našli su je na Bundeku u žbunju. Tako je i dobila ime, Una iz žbunja - kaže nam Branka te dodaje da će maca uskoro dobiti prinove. 
- Možda mačićima damo imena Radijator ili Skočko - našalio se Petar. Obitelj Miočević zahvalna je trojici vatrogasaca koji su došli iz postaje Žitnjak.

- Mama se ispričala što smo ih zvali kasno, a oni su rekli da im je to posao - kaže Branka. Dodaje da spasitelje čeka nagrada, sočni mamini kolačići koje će odnijeti u postaju.

Anto Magzan/PIXSELL

Idi na 24sata

Komentari 106

  • odlucni 17.02.2015.

    Bolestina!

  • luli28 16.02.2015.

    ovi "ljubitelji" zivotinja s u slagali volonterima Prave sape da ce macku sterilizirati, a nisu. Da li je razlog skrtost, nemar ili zatucanost?

  • IvanKrajc 16.02.2015.

    Hvala im sto su pomogli maci.Samo postavlja se pitanje zasto ja ne mogu dobit majstora da mi popravi nesto u kuci ako nemam veze ili svezanj novcanica za njega?A ovi dobivaju vatrogasce za macku koja se zaglavila na radijatoru koju su mogli sami oslobodit da su htjeli?Koliko pametan trebas biti da zatvoris radijator i uzmes neku sipku i razmaknes prorez?

Komentiraj...
Vidi sve komentare