To je to što me zanima!

Zagreb dobio China Town i to na čak 23.000 kvadrata

Neka cvate tisuću cvjetova: Gradonačelnik Milan Bandić je na otvaranju kineskog veleprodajnog centra citirao "kineskog sina" Mao Ce-tunga...
Vidi originalni članak

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić mirno je stajao i gledao u pod dok je parkiralištem China Towna u Zagrebačkoj ulici odjekivao govor kineskog veleposlanika Shena Zhifeija. U poplavi kineskih riječi Bandić bi trznuo glavom tek na spomen svojeg imena. Zasut zlatnim konfetama svečano je prerezao vrpcu i obišao 23.000 četvornih metara novootvorenog veleprodajnog prostora.
- Velika i prijateljska Kina na krilima Horizont Azije nastanila se u Zagrebačkoj cesti 194. Čestitam što je investitor spojio istok i zapad. Citirat ću velikog kineskog sina: ‘Neka cvjeta stotine kineskih cvjetova’ - poručio je Bandić citirajući Mao Ce-tunga. Od 50-ak lokala trenutačno rade tri. Ostali će se otvoriti nakon ljeta. U Izlogu mode posao je dobila i Ivana. Kaže da joj je s kineskim poslodavcima bolje raditi nego s domaćima.
- Ovo je isključivo veleprodaja, a cijene su različite. Recimo, kožne jakne su od 60 do 80 kuna, tunike i košulje od pamuka 50, hlače 50, majice 35 kuna - govori Ivana praćena budnim okom gazdarice Ting Ting Chen. Na otvorenju China Towna stigli su Gabrijela (19) i Jian Chen (20) s četveromjesečnom kćerkom Petrom Jie Chen. Upoznali su se prije tri godine, a kinesko-hrvatska svadba bila je prije mjesec dana. Jian je u Hrvatskoj 15 godina, a sljedeće godine namjerava suprugu i kćer odvesti u posjet svojoj domovini.

Idi na 24sata

Komentari 33

  • MajstorFantaz 09.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • danalena 09.08.2010.

    Kojeg li idiota...! Jos i trake presjeca i slavi...! Pa, kad je mogao on u Zagreb, mogu i kinezi....

  • You Are A Towel! 09.08.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare