To je to što me zanima!

Zagreb ima tisuću skloništa, no ne mogu sva primiti ljude: Na Biokovu propada Titov bunker

KUK-O trebao je biti sklonište za Tita u slučaju nuklearnog rata. JNA ga je gradila 1950-ih godina. Danas je devastirano
Vidi originalni članak

Atomsko sklonište kodnog imena KUK-O smješteno je nadomak mora i makarskog primorja. U najvećoj tajnosti 1950-ih gradila ga je JNA, a u slučaju atomskog rata trebao je biti sklonište za Tita i jugoslavenski državni vrh. KUK-O je u utrobi Biokova izgrađen po tad najvišim vojnim i sigurnosnim pravilima. Početkom Domovinskog rata JNA ga je za dva dana napustila bez borbe i ostavila ga potpuno uređenog. Danas je devastirano i ne služi više ničemu i nikome premda je još u vlasništvu MORH-a.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 2

  • nec.1996 13.03.2022.

    sta ce vam skloniste imamo mi hdz ministre koji znaju kako ce pograbiti eu fondove..

  • 13.03.2022.

    ja sam dragovoljac koji je prošao sve i svašta ali u bunkere nikad neću ići, ako moram umrijeti onda ne želim umrijeti zatrpan.... ne postoji bunker koji će vas zaštiti od nuklearnog i današnjeg modernog naoružanja. pustite priče i bajke. ameri su već u prvom zaljevskom ratu sa tomahavcima bušili iračke "neprobojne" bunkere koje im je radila jugoslavija. čak i željava na koju je jugoslavija navodno potrošila između 10-15 milijardi $ može izdržati nuklearnu od 20 kT što je smiješno jer ruski Tzar koja je najjača bomba ima 50 megatona. znači zaboravite skloništa, naročito ona ispod zgrada koja ni nisu ni pola m ispod zemlje. ne bježe političari u bunkere već u švicarsku.

Komentiraj...
Vidi sve komentare