To je to što me zanima!

Zagreb: Zbog homofobije sude vjeroučiteljici, tužile ju lezbijke

Udruga Kontra tužila je Jelenu Mudrovčić jer je navodno rekla osnovnoškolcima da je homoseksualnost bolest. Pred sudom će ju podržati vjernici, prenosi HRT
Vidi originalni članak

Na zagrebačkom Županijskom sudu u ponedjeljak će početi suđenje vjeroučiteljici Jeleni Mudrovčić protiv koje je lezbijska udruga Kontra podigla privatnu tužbu jer je učenicima rekla da je homoseksualnost bolest. Vjeroučiteljica Osnovne škole Bartola Kašića na Jarunu tvrdi da to nije rekla i da se samo držala plana i programa. 

Katoličke udruge, Udruga za promicanje obiteljskih vrijednosti blaženi Alojzije Stepinac i Udruga Vigilare, organiziraju u 8.30 sati mirni prosvjed pred sudom jer tužbu Kontre smatraju govorom mržnje i diskriminacije. Okupljenima će podijeliti bedževe i naljepnice koje će staviti preko usta s natpisom 'Stop kršćanofobiji'. Prosvjednici će zatim zatražiti da budu na suđenju, javlja HRT.

>>>Izvorni tekst možete pročitati ovdje

Idi na 24sata

Komentari 22

  • lglesic 07.03.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je opomena. Trenutni broj vaših opomena u posljednjih tjedan dana je 1. Ako ih sakupite tri, vaš korisnički račun bit će blokiran na rok od 24 sata.

  • optimist2 07.03.2011.

    Katolički vjernici nisu tako agilni kad je u pitanju zaštita naše djece od pedofila svećenika koji i dalje predavaju vjerunauk kako u crkvi,tako i u školi.nisu protestirali ni kad nadbiskupi grade doslovce palače od oniksa kao carevi i bogovi,a o tužbama protiv Pape zbog pedofilije,šute misleći da ćemo svi šutjeti zbog toga.ako je nešto bolesno u katoličkoj vjeri,to je upravo licemjerje koje živi sa osnutkom katoličke vjere.Bog je svakom čovjeku dao slobodu da se spolno opredjeli kako hoće,pa ako to Bog dopušta,tko je uopće bilo tko da ikome sudi o tome kakav život vodi? Jednog dana će svi shvatiti da najviše homoseksualaca i pedofila oduvijek ima u katoličkoj crkvi.hoće li ovi danas i onda protestirati protiv njih tvrdeći da su bolesni i nemoralni?

  • alanford007 07.03.2011.

    Kako se drugačije Kontra može eksponirati u medije nego ovakvim besmislenim tužbama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare