To je to što me zanima!

Zagrebački jeleni ugušili se u sanducima za Makedoniju

Dva jelena koje zagrebački Zoološki vrt poklonio vrtu u Skoplju ostala su bez zraka na putu do Makedonije. Prijevoz je koštao preko 20.000 kuna
Vidi originalni članak

Dva jelena koja su iz zagrebačkog zoološkog vrta poslali u Skoplje za tamošnji zoo, putem su uginula od vrućine. Šest jelena i tri antilope gnu poslali su u Makedoniju kao višak životinja u zagrebačkom zoološkom vrtu. Direktor makedonskog zoološkog vrta Dane Kuzmanovski potvrdio je kako su kamion za prijevoz životinja platili preko 20.000 kuna, a u njemu nije bilo klime. Makedonci su transport dogovorili još u siječnju s ovlaštenim prijevoznikom Bero iz Vrbovca.
- Čuo sam da transportni sanduci nisu imali dovoljno zraka pa su se jeleni ugušili, ali to se često događa, rekao je Berislav Jokić, vlasnik vrbovečkog Bere. Davorka Maljković iz zagrebačkog zoo-a odbacuje optužbe o neprilagođenim boksovima, tvrdeći da su standardizirani.

Idi na 24sata

Komentari 24

  • thrys 10.08.2010.

    Grozno, kakva mučna smrt! To sve proizlazi iz toga da ljudi na životinje gledaju kao na predmete... prokleti bili ti ljudi, užas, jadne životinje!! :-(

  • Huck 10.08.2010.

    Odgovorne osobe imaju ime i prezime! Postoji odgovornost i sankcije! Da se nikada više ne dokodi a ne kako Jokić kaže događa se...Transport životinja mora biti siguran u odgovarajućim prijevoznim sredstvima. Sada lijepo u isti box bez zraka strpati Berislava Jokića i Davorku Maljković i put Makedonija po istim uvjetima poput jadnih jelena! Neka uživaju!

  • PartizanUsrcu 10.08.2010.

    Zakonom zabraniti Zoloske vrtove! Sram ih bilo! Sta ce nam uopste?! Lijepo je vidjeti divlju zivotinju, ali trebamo i na zelje nekada zaboraviti zarad dobra drugih. Kako mogu da ih drze u sredini totalno njima ne prilagodjenoj??! Sram ih bilo jos jednom! Ako vam se gledaju divlje zivotinje idite u Afriku, pa ih gledajte! Izvinite na psovkama, ali kada mi neko kaze \"ZOLOSKI\", spicila bih ga po vr\' tintare! Sramota!

Komentiraj...
Vidi sve komentare