To je to što me zanima!

Zagrebački planinari stigli na vrh najvišeg svjetskog vulkana

Osmeročlana ekipa planinara željezničara na vrh je krenula s visine od 5755 m, u 6 sati po lokalnom vremenu i na vrh Ojos del Salado stigla nakon 9 sati uspona
Vidi originalni članak

Planinari iz zagrebačkog HPD-a "Željezničar" u subotu 24. siječnja uspeli su se na vrh Ojos del Salado na granici Čilea i Argentine. 

Glavni cilj željezničarske planinarske ekspedicije, 6893 metara visok vrh Ojos del Salado u Andama najviši je vulkan na svijetu i ujedno druga najviša planina na zapadnoj i južnoj hemisferi. Ime vulkana doslovno znači "oči slane ravnice", a može se prevesti i kao "snježni izvor rijeke Salado". Na istočnoj strani vulkana, na visini od 6390 m, nalazi se najviše stalno jezero na svijetu.

Osmeročlana ekipa zagrebačkih planinara željezničara na vrh je krenula s visine od 5755 m, u 6 sati po lokalnom vremenu i na vrh stigla nakon 9 sati uspona. Na vrhu su se zadržali kratko te su se uputili istim putom prema bazi. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • lionjumps 25.01.2015.

    i ja bi isaooooo

  • Linz 25.01.2015.

    "Oči slane ravnice" Na vrh stigli nakon 9 sati uspona, zadržali se kratko te se uputili istim putom prema bazi.....i što sad ???

  • 25.01.2015.

    Uff svaka im čast, naporno je to, ali nagrada je sigurno kada dođu na vrh, pogledati obzor i osjećati se kao da si na vrhu svijeta.

Komentiraj...
Vidi sve komentare