To je to što me zanima!

Zagrebački taksisti u gubitku: Vožnja poskupljuje 20 posto

Taksisti najvećeg zagrebačkog udruženja izglasali su poskupljenje prošlog tjedna. Nakon smanjivanja cijena u prosincu 2011. godine oni samo gomilaju gubitke
Vidi originalni članak

Predsjednik udruženja Radio Taxi objašnjava kako su u zadnje tri godine počeli gomilati gubitke. Upravo zbog toga odlučili su se na povećanje cijena.

- Pokušali smo što je moguće manje korigirati cijenu, jasno nam je da je situacija teška. Međutim, naši članovi su počeli generirati gubitke i ova cijena nije bila održiva - izjavio je Željko Petković za Jutarnji list.

Cijene nakon poskupljenja neće biti puno veće, no ostavljaju prostora za dodatna poskupljenja. Cijena starta poskupit će samo 10 lipa te će nova cijena iznositi 10 kuna za start. Stara cijena po kilometru iznosi 5 kuna te će se ona povisiti na 6 kuna. Taksisti su skeptični oko odluke jer, kako kažu, poskupljenje od samo 1 kune nije dovoljno te neće pomoći rješavanju financijskih problema koje udruženje trpi. Novi cjenik stupa na snagu 15. studenog. 

Ostale taxi tvrtke u gradu Zagrebu dobile su priopćenje o poskupljenju kod konkurencije, no o takvim promjenama nitko nije govorio. Iz Eko taxija tvrde da cijene prijevoza nisu održive jer u zadnje dvije godine gorivo postaje skuplje a znatnog poskupljenja za njihove usluge nije bilo.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • dik 29.10.2014.

    Super rijesenje! Sada cete imati jos manje putnika...pa cete opet trebati dici cijene...smijesno

  • LebronPetrovic 29.10.2014.

    Ja jedan dan bio navečer šetao kod Sv Duha, kad stariji čovjek kod bolnice traži taxi da ga odvede kući. A 2 taxija parkirana,a ekipa fino u birtiji i zaključali se da ne moraju raditi. A bila je tekma Hrvatska - Loserbajdan. jako bitna tekma. A čovjek viče, traži, bar 15 min. Ja ga pitam je li mu dobro. A ekipa se fino zaključala, na radnom mjestu. E da sam još sa nekim bil tad, a ne sam , bilo bi fajta.

  • LebronPetrovic 28.10.2014.

    Prije će se Robert De Niro vozit taxijem u Zg nego ja !

Komentiraj...
Vidi sve komentare