To je to što me zanima!

Zagrepčani su iskušali na par minuta kako je živjeti u kavezu

Na Trgu bana Josipa Jelačića, Prijatelji životinja su u petak organizirali akciju u kojoj su se građani mogli pridružiti u kavezu činčili Činči na nekoliko minuta, kako bi iskusili patnju kroz koju prolaze životinje
Vidi originalni članak

Prijatelji životinja i činčila Činči pozvali su sve građane da samo nakratko iskuse što sve proživljavaju činčile koje se uzgajaju zbog krzna. Građani su se mogli pridružiti maskoti u kavezu na nekoliko minuta ili pogledati fotoprikaz uzgoja, koji je bio postavljen uz dvometarski kavez.

POGLEDAJTE VIDEO: Zagrepčani u kavezu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Time se željelo svim građanima predočiti osjećaj zatočeništva, straha, neizvjesnosti i beznađa koje činčile proživljavaju na farmama za uzgoj.

Inače, hrvatski Zakon o zaštiti životinja, koji je stupio na snagu 1. siječnja 2007. godine, uveo je zabranu uzgoja svih životinja u svrhu proizvodnje krzna.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • f1fun 21.02.2016.

    Podrška prijateljima životinja. Po većini komentara vidi se u kakvom netolerantnom , primitivnom i zaostalom društvu živimo.

  • jklč 20.02.2016.

    zlo mi je od raznoraznih aktivista

  • OrcaPerestrojka 20.02.2016.

    Cici mici generacija. Ne znaju ni kuniće ni kokoši zaklat i očistit, a kamoli da su za kolinje sposobni i roknut u bulju sa plinskim pištoljom krmka od 200 kila koji ide na tebe.

Komentiraj...
Vidi sve komentare