To je to što me zanima!

Zagrepčanka (34) je udovica Al-Qa'idinog vođe al-Awlakija

Okriće je objavio danski agent koji je povezan sa CIA-om. Morten Strom je neko vrijeme bio u najužem krugu al-Awlakijevih suradnika, kada je terorist tražio ženu...
Vidi originalni članak

Zagrepčanku Aminu agent CIA-e Morten Strom putem Facebooka spojio je s Anwarom al-Awlakijem, vođom terorističke organizacije al-Qaide za Arapski poluotok. Amina se ponudila da mu bude treća žena i bila je spremna umrijeti za Alaha. Nije znala da CIA preko nje prati Anwara, piše Jutarnji list. Amerikanci su ga lani u rujnu likvidirali u raketnom napadu bespilotnom letjelicom raznijevši ga u automobilu.

Otkriće je objavio agent koji je povezan danskom obavještajnom službom PET i američkom CIA-om. Strom je neko vrijeme bio u redovima u najuži krug al-Awlakijevih suradnika. 

- Sredinom 2010. godine, Al-Awlaki me je zadužio da mu pronađem treću ženu, i to Europljanku koja se preobratila na islam. Počeo sam češljati društvene mreže i nije mi trebalo dugo da dođem do profila tada trideset dvogodišnje Amine iz Zagreba koja je za sebe tvrdila kako je velika Al-Awlakijeva obožavateljica - rekao je Storm danskom dnevniku Jylland-Posten. Stupio je s njom u kontakt, a ona mu je pričala kako je već pisala al-Awlakiju da ju primi za ženu jer bi se htjela za njega udati i ako treba umrijeti.

>>> Više pročitajte na Jutarnji.hr

Idi na 24sata

Komentari 117

  • Budjo_1 16.10.2012.

    Ma dajte kakva zagrepcanka to je jedna balinkusa iz bosne.

  • rammstein_1 16.10.2012.

    Napisali su samo zagrebcanka , ali ako se preobratila bila nesto drugo novinari opet nisu obavuli dobar posao poluinformacije pisu opet po stoti put,Pa ako se je preobratila na islam onda je vjerovatno i ime promjenila , mozda se zvala sanja iili sonja tko zna. Nije bitno ,ocu rec daje danas sve normalno ima cistih amerikanaca koji su se preobratili u u islam. Samo iz uvjerenja u taj nacin zivota i to sto kuran kaze , nemaju veze. Nisa vojskom ni sa nicim obicni ljudi. Neki se preobrate u zidove neki u budizam itd.

  • laki-luka 16.10.2012.

    Pitam se samo koliko spavača živi kod nas!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare