To je to što me zanima!

Zagrepčanka ekskluzivno za 24sata opisala cijeli proces posvajanja djeteta iz DR Konga

S biološkim roditeljima stupa se u kontakt nakon okončanja postupka. Djeca posvojena iz DR Konga često se druže u Hrvatskoj zbog njihove dobrobiti.
Vidi originalni članak

Čim smo se odlučili na posvajanje, javili smo se Centru za socijalnu skrb u Zagrebu i dostavili sve dokumente koje traže. Krenuli smo u postupak procjene podobnosti: rješavali psiho testove, odradili razgovore sa psihologinjom i socijalnom radnicom. Dolazili su nam doma provjeriti uvjete u kojima živimo. Prijavili smo se na edukaciju koju su svi posvojitelji dužni proći, a s obzirom na to da su u Zagrebu duge liste čekanja, putujemo svaki tjedan u Sisak na radionice, neki idu u Pulu. Radionice traju tri mjeseca, a nakon završetka dobivamo pozitivno mišljenje CZSS-a i ulazimo u Registar potencijalnih posvojitelja. S obzirom na to da nam govore kako se na dijete čeka godinama jer je mnogo više potencijalnih posvojitelja nego djece s uvjetima za posvojenje, počinjemo razmišljati o posvajanju iz druge države, kaže nam Zagrepčanka koja je prošla isti put posvojenja djeteta iz DR Konga kao i uhićeni Hrvati.

Ovaj sadržaj dostupan je samo 24sata PLUS+ korisnicima na portalu

Neometano uživanje u 24sata sadržaju i brojne pogodnosti dostupne su na originalnom članku.
Idi na 24sata

Komentari 1

  • DadoDavor 07.04.2023.

    Još i dalje nas uvjeravate da se sa falsificiranim papirima usvaja legalno iz zemlje koja je zabranila usvajanja? Zašto je odmah pod hitno ugašena ona udruga iz Rijeke? Zašto sud u Zlataru je ekspresno bez ikakvih provjera izdavao papire za usvajanje kad ostali hrvatski državljani za svoju djecu koju imaju sa stranim državljankama čekaju i po 7 i više godina? Znači da UN laže a samo naši "humanitarci" i mediji govore istinu? Zašto "usvajanja" djece iz DR Kongo su povećana nakon 2017, a za ostatak svijeta je broj posvajanja drastično pao? Mnoga pitanja koja se metu pod "tepih usvajanja".

Komentiraj...
Vidi sve komentare