To je to što me zanima!

Žakline Troskot: Radna snaga odlazi iz kafića u druge branše, banke ih stavljaju na crne liste

Od ponoći su u Hrvatskoj počele vrijediti nove mjere. Dozvoljavaju se sajmovi na otvorenom, rad restorana i u zatvorenom dijelu objekta, ali ne i kafićima. Ugostitelji će sada moći raditi do 23 sata
Vidi originalni članak

U ponoći su u Hrvatskoj na snagu stupile nove mjere. Dozvoljeno je okupljanje do 100 ljudi na javnim okupljanjima, a na svadbama može biti do 120 ljudi. Na pogrebima više nema ograničenja.

Dozvoljavaju se sajmovi na otvorenom, rad restorana i u zatvorenom dijelu objekta, ali ne i kafićima. Ugostitelji će sada moći raditi do 23 sata. 

NIJE ISTO ZA SVE Troskot: Preko 1000 lokala je trajno zatvoreno. A nove mjere ih dovode u situaciju kao zimi

- To će biti kroz cijelu sezonu ogroman problem, jer su naši djelatnici, nažalost, stavljeni na crnu listu banaka, postavljeni su kao građani drugog reda. Morali su se snalaziti kako su znali, mijenjaju branšu jer nisu dobiti niti minuse, niti kredite, niti bilo kakav pozitivan kreditni rejting. Već i prije izbijanja korone imali smo problem s pronalaskom radne snage jer je puno mladih ljudi, koje najčešće zapošljavamo, otišlo vani, a i građevina je sada uzela dosta djelatnika - rekla je Žakline Troskot iz Nezavisne udruge ugostitelja za HRT.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • patron 29.05.2021.

    isla vam je dobro sutnja. samo tako i nastavite !!!

  • gvagec 28.05.2021.

    Volim ovako rasčupane ..................

  • 28.05.2021.

    Radnici odlaze iz ugostiteljstva jer vide da su za vlasnike samo sredstvo za izrabljivanje. Našli su posao u drugim strukama gdje ne rade vikendom, po 12 i više sati dnwvno bez da im se plate prekovremeni, s minimalcem na računu i još nešto sitno na ruke... s ugovorom na određeno... radite si sami, prošla su vremena gdje cijela obitelj živi od jednog kafića i dva konobara koji crnče po cijele dane,  a djeca vlasnika, zetovi i snahe, unuci... troše pare. 

Komentiraj...
Vidi sve komentare