News

Komentari 15

Žakline Troskot: Radna snaga odlazi iz kafića u druge branše, banke ih stavljaju na crne liste

Žakline Troskot: Radna snaga odlazi iz kafića u druge branše, banke ih stavljaju na crne liste

Od ponoći su u Hrvatskoj počele vrijediti nove mjere. Dozvoljavaju se sajmovi na otvorenom, rad restorana i u zatvorenom dijelu objekta, ali ne i kafićima. Ugostitelji će sada moći raditi do 23 sata

U ponoći su u Hrvatskoj na snagu stupile nove mjere. Dozvoljeno je okupljanje do 100 ljudi na javnim okupljanjima, a na svadbama može biti do 120 ljudi. Na pogrebima više nema ograničenja.

Dozvoljavaju se sajmovi na otvorenom, rad restorana i u zatvorenom dijelu objekta, ali ne i kafićima. Ugostitelji će sada moći raditi do 23 sata. 

- To će biti kroz cijelu sezonu ogroman problem, jer su naši djelatnici, nažalost, stavljeni na crnu listu banaka, postavljeni su kao građani drugog reda. Morali su se snalaziti kako su znali, mijenjaju branšu jer nisu dobiti niti minuse, niti kredite, niti bilo kakav pozitivan kreditni rejting. Već i prije izbijanja korone imali smo problem s pronalaskom radne snage jer je puno mladih ljudi, koje najčešće zapošljavamo, otišlo vani, a i građevina je sada uzela dosta djelatnika - rekla je Žakline Troskot iz Nezavisne udruge ugostitelja za HRT.

Najčitaniji članci