To je to što me zanima!

'Zakon je politički uškopljen radi ideoloških potreba HDZ-a'

Zakon o udomiteljstvu je diskriminatoran, tvrdi 33 zastupnika među kojima i pojedini zastupnici manjina. Obratili su se Ustavnom sudu i nadaju se da ovaj predmet neće dugo stajati u ladici.
Vidi originalni članak

Zahtjev kojim od Ustavnog suda traže ocjenu ustavnosti Zakona io udomiteljstvu potpisalo je 33 zastupnika, a većina dolazi iz SDP-a. Zakon smatraju diskriminatornim, a nadaju se da će Ustavni sud što prije razmotriti njihov zahtjev

- Prije nekoliko desetaka godina borili smo se protiv fašizma. Danas je i ovo antifašistička borba, borba za svakog čovjeka i borba protiv diskriminacije - poručila je Sabina Glasovac (SDP)

Zakonom o udomiteljstvu nije dopušteno udomljavanje djece životnim partnerima. Glasovac je podsjetila da je SDP to pokušao ispraviti amandmanom, no vladajući su odbila 'govoreći da se radi u korist djece'.

- Ne postoji niti jedan realni element koji je Vlada dala da ljudi u registriranom partnerstvu ne mogu biti udomitelji. Ni jedan građanin ne smije biti diskriminiran - izjavila je Glasovac.

Peđa Grbin (SDP) nada se da ovaj predmet neće dugo stajati u ladici. Naveo je da je isključivanjem formalnih i neformalnih životnih partnera iz udomljavanja povrijeđeno niz odredbi Ustava, ali i prava Europske unije, jer se izuzeće ne odnosi samo na hrvatske građane, već i na građane Europske unije.

Zahtjev su potpisali Boris Milošević (SDSS), zastupnik talijanske manjine Furio Radin, HSS-ovci Željko Lenart i Davor Vlaović, Mirando Mrsić iz Demokrata te tri neovisna zastupnika - Marko Vučetić, Tomislav Žagar i Bojan Glavašević.

- Gejevi i lezbijke imaju obitelj kao i svi mi ostali - rekao je Glavašević. napominjući da diskriminatorne odredbe nisu samo u ovom nego i u Zakonu o državljanstvu.

Zakon o udomiteljstvu je politički uškopljen kako bi se zadovoljile ideološke potrebe HDZ-a. Ovo pokazuje da HDZ i njegovi nazadnjački spavači nisu spremni za europsku Hrvatsku - poručio je Mrsić.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • vidum 23.02.2019.

    Ovi pokušavaju podići rejting podilaženjem homoseksualcima. Pri tome je nevažno što će s druge strane izgubiti barem deset puta više ostalih birača.

  • lelazlata 22.02.2019.

    ne trkeljajte tu po portalu več se primite posla ako ga imate jer vas se tu najmanje pita za riječ

  • 22.02.2019.

    Što ne provedete anketu među svojim članovima i biračima? Začudili biste se koliko "fašista" imate u svojim redovima. Sječam se prije nepunih 5 godina, prilikom donošenja Zakona o životnom partnerstvu, Arsen Bauk i Vesna Pusić su tvrdili, kako hrvatsko društvo nije zrelo za usvajanje djece od strane istospolnih partnera. Što se promijenilo u pet godina? Suočavaju li se sada njih dvoje, sa svojom "fašističkom" prošlosti?

Komentiraj...
Vidi sve komentare