To je to što me zanima!

Zakon nema rješenja za Sašin slučaj: Morala je u mušku ćeliju

JOŠ JE U ŠOKU Sašu Đ. (23) smjestili su na muški odjel zatvora u Remetincu. Na sudu kažu kako smještaj transrodnih ljudi nije zakonski reguliran
Vidi originalni članak

Dva dana nakon izlaska iz istražnog zatvora u zagrebačkom Remetincu Saša Đ. (23) kaže da je još u šoku i pod jakim sedativima.

U pritvoru je bila od 7. prosinca prošle godine zbog sumnje na razbojništvo budući da je državljanka Srbije, kojoj je istekao boravak u Hrvatskoj, pa je sud smatrao da postoji opasnost od bijega. Kako Saši u dokumentima još piše da je muškog spola, prvo su je smjestili na muški odjel, u ćeliju s još četiri pritvorenika. Kasnije su je premjestili u samicu iako je tražila da bude na ženskom odjelu jer se osjeća i izgleda kao žena, a do potpune transformacije nedostaje joj još završna operacija. Ogorčena tretmanom u Remetincu, poslala nam je pismo iz zatvora.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Na šetnji su me drugi pritvorenici gađali predmetima, lupali po stražnjici i hvatali za grudi te skandirali ‘bit ćeš silovana’ i slično - ispričala je Saša, u javnosti poznatija kao Saška Diva.

Prijeti joj protjerivanje

Postupak protiv nje nedavno je obustavljen jer nema dokaza da je sudjelovala u razbojništvu.

Ima šest dana za regulirati boravak u Hrvatskoj inače će je protjerati. U razgovoru se pohvalila da je prije nekih dvije godine izabrana za najljepšu transseksualku na Balkanu. Kaže da je u Srbiji prošla pakao te da se bavila svačime da preživi.

ISPOVIJEST TRANSRODNE SAŠE 'Žena sam, ali su me strpali u mušku ćeliju, bilo je strašno...'

Sa zagrebačkog Županijskog suda, koji je Saši odredio istražni zatvor, kažu da sudac prilikom obilaska zatvora prvenstveno usmeno rješava primjedbe.

- Primjedbe na rad i odnos zatvorskih stražara ili medicinski tretman, hranu i sl., u pravilu se rješavaju na licu mjesta. Što se tiče smještaja zatvorenika, to sukladno pravilniku određuje uprava zatvora. Za transrodne osobe treba upitati Zatvor u Zagrebu kako oni rješavaju takve slučajeve jer te situacije nisu zakonski riješene - odgovorili su na naš upit sa suda.

Idi na 24sata

Komentari 101

  • avim 01.02.2019.

    Kada je bio u Remetincu i Sanader Ivo je bio u ženskom djelu jer se bojao biti sa muškima .pa i ovaj muškić se valjda boji za guzu

  • PeruPeruki 01.02.2019.

    Neznam za vas ped*** ali ja bi joj ga utjero samo tako!

  • 01.02.2019.

    Je pa da proso si pakao u Srbiji a zasto, zato jer te ima za kojekakve gluposti i gadarije umjesto da zasuces rukave i pronades posao i zivis svoj zivot. Ali ne mozes ti to kad jos nisi ni svrstan pa se bakces oko toga tko si ustvari dakle najbolje bi bilo da zavrsis na odjelu psihij.dok god je potrebno, da nadodes i kada izades da se boris za kruh na stolu u nekoj firmi i budes normalan. A ne ovak najlakse je napacivat paksu po satu ma dajjjj glumit bolesnog majmuna sad te trebamo svi zalit ili podrzat ili sta si mislio!!?

Komentiraj...
Vidi sve komentare