To je to što me zanima!

Žalili se na presudu Adamiću: Dobio šest godina za silovanje

Siniša Adamić je djevojku (20) presreo na lokalnom putu i odvukao u šumu. Vezao ju je i silovao. Uzeo joj je 200 eura i ostavio. Tužitelji kažu u žalbi da je kazna premala zbog niza otegotnih okolnosti
Vidi originalni članak

Nakon što je Siniša Adamić (44) nepravomoćno proglašen krivim da je kod Bosiljeva u ožujku silovao, oteo i opljačkao njemačku biciklisticu (20), tužiteljstvo se žalilo na prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Karlovcu po kojoj su Adamića osudili na jedinstvenu kaznu zatvora od šest godina. 

Podsjetimo, Adamića su osudili da je djevojku zaskočio na lokalnoj cesti, odvukao u šumu i svezao za stablo. Nakon što ju je silovao, uzeo joj je 200 eura. Karlovačko tužiteljstvo smatra da je kazna za okrivljenika preblaga, naročito zato što je recidivist jer mu ovo nije prvi put da mu se sudi za silovanje.

- Žalba je podnesena zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja u odnosu na kazneno djelo krađe, jer smatramo da je sud pogrešno zaključio da je optuženik oduzeo oštećenici sav novac kojeg je pronašao bez primjene sile. Žalba je podnesena i zbog odluke o kazni jer smatramo da je sud izrekao preblagu kaznu kako za svako pojedino kazneno djelo za koje je oglašen krivim, tako i jedinstvenu kaznu zatvora. Državno odvjetništvo smatra da je optuženiku trebalo izreći kaznu zatvora u duljem trajanju zbog značajnih otegotnih okolnosti u vidu dosadašnje višekratne osuđivanosti optuženika za ista kaznena djela, kao i okolnosti koje se odnose na način počinjenja djela, a koje smatramo da djelo čine bezobzirnim - stoji u obrazloženju žalbe. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Privatnik 16.12.2020.

    Da je to napravio nekome od obitelji od sudaca, kazna bi bila...?

  • monika81 16.12.2020.

    malo ce provesti u zatvori a njoj ce ostati sjecanje do kraja života....eto pa tom prilikom želim mu najljepši provod u zatvoru da ga provede tako da mu ga trpaju svaki dan bar dvojica.

  • snoopydog-1 16.12.2020.

    Naravno da je malo, ponovio kazeano djelo, otmica, pljačka, silovanje, bajo moj, 20 godina tucanja kamena ti je malo.

Komentiraj...
Vidi sve komentare