To je to što me zanima!

Zamijenili embrije: Nakon što rodi mora vratiti dijete

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Amerikanka trudna osam mjeseci mora se odreći sina zbog strašne zabune u klinici za umjetnu oplodnju. Usadili su joj embrij druge žene
Vidi originalni članak

Američki liječnici usadili su Carolyn Savage (40) iz Ohija krivi embrij. Mora dati dječaka njegovim biološkim roditeljima čim se rodi. Carolyn je trudna osam mjeseci.
- Najteže mi je otići na porod. Sjećam se da sam razgovarala s majkom ovog djeteta i rekla joj da će mi trebati trenutak da se pozdravim s njim - rekla je Carolyn, koja sa suprugom Seanom već ima troje djece, sinove u dobi od 12 i 15 godina i 18-mjesečnu kćer začetu umjetnom oplodnjom.
Carolyn pokušava razmišljati pozitivno, kao da daruje nešto obitelji koju do prije osam mjeseci nije ni poznavala.
- Mislim da jedino tako mogu to prebroditi - dodala je.
Saznala je da je trudna u veljači nakon što se odlučila na pokušaj začeća s posljednjim zamrznutim embrijom. Liječnici su nazvali Seana na posao i rekli mu da je došlo do zabune. Carolyn je bila u šoku i stalno je ponavljala: "Ti se šališ!". Zbog vjerskih uvjerenja nisu htjeli ići na abortus. Našli su se s parom i dogovorili da će im dati sina nakon poroda.
- Pitat ćemo se što je s njim do kraja života. Njegovi roditelji odlučit će hoće li mu reći što se dogodilo ili ne. Mi samo želimo da je zdrav i sretan - dodala je. Njihovi odvjetnici rade na tome da klinika prihvati punu odgovornost i posljedice za tešku pogrešku.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • pula65 22.09.2009.

    kao što bi rekao kolega iz drugog komentara;;;;ŠTO TI MENE BRIŠEŠ... ?? JEL NIJE ISTINA? hahahaha

  • kontesa nera_1 22.09.2009.

    1odtisece svaka ti cast na komentaru

  • trogir 22.09.2009.

    Ovo se zove požtvornost, nešto rast u vama 9 mjeseci i onda to biče dati drugima je najgora bol što majka može osjetiti.....svaka čast....

Komentiraj...
Vidi sve komentare