To je to što me zanima!

"Zamislite da i u Hrvatskoj Sabor bude nadređen Vladi"

Kad kod nas vidimo da u Saboru član neke partije održi ovako snažan govor protiv svog šefa, onda ćemo znati da smo jako napredovali..., napisao je Nenad Bakić
Vidi originalni članak

Poduzetnik Nenad Bakić osvrnuo se na svom Facebook profilu na zanimljiv detalj koji se zbio u srijedu u britanskom parlamentu. Naime, na raspravi uoči glasovanja oko toga hoće li Velika Britanija krenuti u zračne napade na ISIL, Hillary Benn, član Radničke stranke, održao je fantastičan govor kojim je podržao  napade unatoč tome što dolazi iz stranke koja ne podržava napade. I upravo je ta činjenica oduševila Bakića.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti: 

- Bit demokracije je SMJENJIVOST, ne 'pravedna, proporcionalna zastupljenost'. U kolijevci demokracije i vjerojatno najboljoj 'mehanici' demokratskog sustava danas, događaju se i ovakve stvari: otvoren i jak govor protiv šefa partije. Kad kod nas vidimo da u Saboru član neke partije održi ovako snažan govor protiv svog šega, i dobije velik dio stranke da glasa protiv šefovog prijedloga, onda ćemo znati da smo jako napredovali .... I također zamislite da i kod nas Sabor u stvarnosti postane nadređen Vladi, a ne samo glasačka mašinerija 'na gumb' koji de facto konrolira Vlada? - objavio je Bakić.

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Nebum Tirekel 04.12.2015.

    a zamislite da se i u hrvatskoj obračunamo s avetima prošlosti pa provedemo lustraciju i svakoj osobi koja se na ikakav način okoristila svojom pozicijom jednakijeg među jednakima oduzmemo vlasništvo nad...zapravo, tretiramo ih kao veleizdajnike što i jesu

  • 2 x general 03.12.2015.

    ne znam s kakvim mišljenjem mogu egzistirati zajedničari kod svog šefa???? misle li kao on?????

  • 03.12.2015.

    Sabor po ustavu i zakonu JE nadređen vladi. U praksi vlada praktički sama donosi 3/4 zakona u hitnoj proceduri. Valjda je zato izbor predsjednika Sabora krucijalno pitanje?

Komentiraj...
Vidi sve komentare